Oremus Tokaji Furmint Dry Mandolás 2019 – modernus sausas Tokajaus stiliaus etalonas: minerališkas, guvus, aiškus.
Derlius 2019 - šalti metų pradžios mėnesiai, labai karštas birželis ir vėsesnė lietinga liepa; greita, ankstyva branda su geru cukraus–rūgšties balansu.
Rankinis skynimas, švelnus spaudimas. Fermentacija: 50 % naujose vengriško ąžuolo statinėse, 50 % – nerūdijančio plieno talpose. Brandinimas: ~70 % vyno 3 mėn. mažose vengriško ąžuolo statinėse su savaitiniu batonážo maišymu, po to dar 3 mėn. ramybės laikotarpis. Naudojamos tipinės 136 l „Gönc“ statinaitės.
Aromatuose – balti kaulavaisiai (persikas, abrikosas), obuolių žiedai, akacijų medus; skonyje – sultingas kaulavaisių vaisiškumas, minerališkas sūrumas, gyva rūgštis ir ilgas, švarus poskonis. Tekstūra pilnesnė, bet elegantiška.
Likutinis cukraus kiekis : 2,8 g/l
Rūgšties kiekis: 6,1 g/l
Tiekti 10–12 °C. Puikus prie jūros gėrybių (austrių, midijų), baltos žuvies, vištienos su žolelėmis, ožkos sūrių, taip pat prie lengvai aštresnių Azijos patiekalų.
Macadamia nuts, lime and sliced green apple. Super fresh, tangy and vibrant with mouthwatering acidity carrying the nutty palate. Crisp and bright finish. Drink now.