1–5 iš 5
Caberlot – tai viena paslaptingiausių ir rečiausių vynuogių veislių pasaulyje, auginama išskirtinai Italijos Toskanos regione. Ši unikali veislė – natūrali ‘Cabernet Franc’ ir ‘Merlot’ kryžminimosi rezultatas, sujungiantis dviejų garsiausių Bordo vynuogių stipriąsias savybes: eleganciją, struktūrą ir subtilų vaisiškumą. Įdomu tai, kad šios vynuogės identitetas ilgą laiką buvo slepiamas – net šiandien ji auginama vos keliuose hektaruose vieno ūkio – „Il Carnasciale“, kuris turi išskirtinę teisę ją auginti ir buteliuoti vyną pavadinimu „Il Caberlot“.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Vynai iš ‘Caberlot’ pasižymi tamsia rubino spalva, kompleksišku aromatų profiliu ir ilgaamžiškumu. Kvapuose dažnai atsiskleidžia juodųjų serbentų, gervuogių, žolelių, kedro, grafito bei šokolado natos. Tai vidutinio ar pilno kūno vynai, turintys puikią struktūrą, elegantiškus taninus ir ilgaamžį potencialą. Vyno gamyba – itin ribota: dažniausiai išpilstoma į magnum tipo butelius, o kiekvienas leidimas žymimas ranka. Dėl šio išskirtinumo „Il Caberlot“ tapo kultiniu vynu tarp kolekcininkų ir someljė pasaulyje. Tai ne tik įdomi genetinė vynuogių anomalija, bet ir autentiškas Italijos vyno meistriškumo pavyzdys.