1–6 iš 6
Marsanne – kilminga baltoji vynuogių veislė iš Prancūzijos, glaudžiai susijusi su Šiaurės Ronos slėnio apeliacijomis, tokiomis kaip Hermitage, Saint-Joseph ir Crozes-Hermitage. Tai pagrindinė baltųjų vynų veislė šiuose regionuose, dažnai maišoma su ‘Roussanne’ ar ‘Viognier’, tačiau vis dažniau vertinama ir kaip vienos veislės vyno pagrindas. Nors ‘Marsanne’ paplitusi daugiausia Prancūzijoje, jos sodinimų galima rasti ir Australijoje bei Šveicarijoje.
Vynai, pagaminti iš ‘Marsanne’, išsiskiria sodriu stiliumi, gilumu ir brandos potencialu. Jaunystėje jie gali būti gana neutralūs, tačiau laikui bėgant išryškėja kompleksiški aromatai – prinokusių kriaušių, abrikosų, migdolų, medaus, gėlių ir vaško natos. Šie vynai dažnai pasižymi pilnesniu kūnu, minkšta rūgštimi ir subtilia tekstūra, kurią dar labiau sustiprina brandinimas ąžuole.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
‘Marsanne’ puikiai tinka prie keptos baltos mėsos, žuvies su sviesto padažu, paukštienos ar net kreminės tekstūros sūrių. Brandesni pavyzdžiai dažnai įgyja riešutinių, dūminių ir medaus atspalvių – tai puikus pasirinkimas ieškantiems baltojo vyno su išraiškingu charakteriu ir elegancija.