Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje

Baltasis sausas

Eric Texier Adele Vin de France 2024

26,00

Aprašymas

Šis vynas atspindi Eric Texier filosofiją – dirbti tik su natūralia, terroir diktuojama išraiška, vengiant ąžuolo pertekliaus ir leidžiant dirvožemiui kalbėti. Vynuogės auginamos ant granito ir smėlingų šlaitų, kurie suteikia vynui gaivos, minerališkumo ir subtilios struktūros.

Aromatas – švarus, šviežias ir moderniai elegantiškas. Jame atsiskleidžia citrinų žievelės, baltųjų persikų ir vos prinokusių obuolių natos, kurias subtiliai papildo brioche, žolelių niuansai ir šlapio akmens akcentai. Aromatas turi kreidiškai sūrų minerališkumo pojūtį.

Burnoje vynas sausas, vidutinio kūno, su ryškia, vertikalia rūgštimi ir švelnia, beveik kremiška tekstūra. Skonyje persipina citrusų energija, žalių kaulavaisių švelnumas ir jūros druską primenantis, ilgas poskonis. Tai vynas, kuris balansuoja tarp jaunatviškumo ir santūrios elegancijos.

Vynuogės auginamos apie 300–350 m aukštyje, ant granito ir smėlingų dirvožemių, kurie suteikia vynui ne tik minerališkumo, bet ir energingos struktūros. Ardèche klimatas leidžia išlaikyti natūralų rūgštingumą, todėl „Adèle“ pasižymi tiek gaiva, tiek subtilia koncentracija.

Fermentacija vyksta neutraliose talpose, naudojant laukines mieles, be ąžuolo įtakos. Brandinimas apie 6–8 mėn. su mielių nuosėdomis leidžia vynui įgyti papildomos tekstūros ir aromatinio gylio.

Patiekimas

Tiekti 10–12 °C prie baltos žuvies su žolelėmis, ožkų sūrio salotų arba grilintų daržovių.

 
 
 

Apie gamintoją

Ericas Tixier garsėja savo 12 ha vynuogynų, augančių abiejuose Ronos upės krantuose (kairiajame krante – Brézème apeliacijoje, ant bene vienintelės kalkakmenio kalvos regione, ir dešiniajame krante – granitiniame Ardèche apeliacjos dirvožemyje) ir Uvezo (Ouvèze) upės slėnyje. Dirbdamas dviejuose skirtinguose terroir, Ericas stengiasi nemaskuoti nė menkiausios jo išraiškos. Todėl jo idealas – gerai prinokusios, išraiškingos, tačiau ne itin daug cukraus prikaupusios vynuogės ir kuo daugiau gaivos. Vynas brandinamas didelėse, senose, taigi skonio nekeičiančiose statinėse arba betoninėse talpose. Kaip ištikimas božoliečio J. Chauvet mokinys, Ericas Texier, savaime suprantama, laukia savaiminės fermentacijos, misa – su kekių šakelėmis, sulfitų prideda tik jei reikia, prieš pilstydamas į butelius, vyno nefiltruoja ir neskaidrina. Vynuogyne Ericas nelinkęs vadovautis Rudolfo Steinerio filosofija, nes mano jį buvus rasistinių pažiūrų. E. Texier pakanka ekologinių taisyklių, papildomai tarp vynuogių eilių sėja daržoves, kurių ūgtelėjusius daigus gegužę privoluoja, taip patręšdamas dirvą.

Vyno stilius

„Eric Texier“ vynai pasižymi išskirtiniu terroir atspindžiu, natūralumu ir gaivumu. Tai vynai, kuriuose dominuoja vaisiškumas, minerališkumas ir elegancija.

  • Baltasis vynas: Pasižymi gaivumu, minerališkumu, subtiliais gėlių ir vaisių aromatais. Tai elegantiški ir harmoningi vynai, puikiai tinkantys prie jūros gėrybių ir lengvų patiekalų.
  • Raudonasis vynas: Pasižymi vaisiškumu, švelniais taninais, raudonųjų uogų ir prieskonių aromatais. Tai vynai, kurie puikiai atspindi Ronos slėnio regiono unikalumą.

Prestižiniai vynuogynai

„Eric Texier“ vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, išsidėstę skirtinguose Ronos slėnio terroir:

  • Brézème: Šis vynuogynas yra unikalus dėl savo kalkakmenio dirvožemio, kuris suteikia vynams išskirtinį minerališkumą.
  • Ardèche: Šiame vynuogyne vyrauja granito dirvožemis, kuris suteikia vynams tvirtą struktūrą ir intensyvius aromatus.
  • Uvezo (Ouvèze) slėnis: Šis slėnis pasižymi įvairiu dirvožemiu ir klimatu, kurie suteikia vynams kompleksiškumą ir įvairovę.

Šiuos prestižinius vynuogynus papildo ir kiti sklypai, kuriuose auginamos vietinės vynuogių veislės.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

„Eric Texier“ vynai yra gaminami siekiant išlaikyti natūralų vaisiškumą ir gaivumą. Dauguma vynų yra geriami jauni, tačiau kai kurie raudonieji vynai turi potencialą bręsti keletą metų. Vynai brandinami didelėse, senose statinėse arba betoninėse talpose.

Éric Texier

Éric Texier

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti