1–2 iš 2
Pinotage – tai unikali Pietų Afrikos Respublikos vynuogė, kuri gimė XX a. pradžioje kaip ‘Pinot Noir’ ir ‘Cinsault’ hibridas (pastaroji vietoje dažnai vadinta ‘Hermitage’, todėl ir atsirado pavadinimas „Pinotage“). Ši vynuogė tapo nacionaliniu šalies simboliu, iš kurios gaminami ryškaus stiliaus raudonieji vynai, pasižymintys gilios spalvos, tamsių uogų, dūmo, šokolado ir net kavos natomis. Nors ankstyvuoju laikotarpiu ji buvo vertinama prieštaringai, šiandien modernūs vyndariai sugeba atskleisti jos potencialą elegantiškai ir subtiliai.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
‘Pinotage’ vynai – dažniausiai vidutinio ar pilno kūno, su švelniais taninais ir subtiliu prieskoniškumu. Jie gali būti tiek galingi, turtingi ir brandinti ąžuole, tiek lengvesni, vaisiškesni ir skirti greitam vartojimui. Vynas puikiai dera su grilio patiekalais, rūkyta mėsa, aviena ar net kario patiekalais. Be to, ‘Pinotage’ įkūnija Pietų Afrikos vyndarystės dvasią – nuo eksperimentinės drąsos iki gilios pagarbos terroir. Tai vynuogė tiems, kurie nori atrasti kažką autentiško, šiek tiek laukinio, bet nepamirštamai savito.