Likerinis šeris
Palo Cortado, dažnai vadovėliuose aprašomas kaip "sunkiausiai nupasakojamas" stilius, yra pakibęs tarp Amontillado ir Oloroso. Oficialiuose taisyklėse apibūdinamas kaip: "šis vynas privalo turėti Amontillado cheresui būdingus aromatus ir Oloroso skonines savybes", o trumpai: Amontillado nosyje ir Oloroso burnoje. Vynas gaminamas Solera metodu, o vidutinis brandinimo solera sistemoje laikas: 25 metai. Vynas daromas iš atskiro vynuogyno uogų, augančių garsiajame Pago Macharnudo Alto rajone.
Išvaizda: seno aukso spalvos su gintaro krašteliu.
Aromatai: vidutinio intensyvumo, karamelizuotų vaisių, saldžių prieskonių, vanilės, apelsino žievelės, graikinių riešutų natos.
Struktūra: intensyvaus skonio, sausasis. Vidutinio ilgumo poskonio.
Tiekti atvėsintą 7-9 laipsnių Celsijaus, kaip aperityvą arba prie alyvuogių, sūrių migdolų, gaspačio sriubos, sūrių, vytinto kumpio, arba netgi su šparagais arba artišokais.