Putojantis
The Champagne is made exclusively from Chardonnay grapes in the best villages of the Cote de Blancs (26% Cramant, 21% Avize, 53% Mesnil). It is aged for 42 months with yeast, with around 30% reservé. Powerful acidity, deep flavours, mineral body and a long finish. Around 7000 bottles are produced.
Serve at 6-8 °C with fleshier fish, lightly smoked eel, langoustine, meaty oysters.
Attractive notes of walnuts, pears, ginger, honey and apple crumble. Rich, round and delicious, with a medium body, fine bubbles and vibrant acidity cutting through the caressing pastry notes. Disgorged March 2023. 3g/L dosage.
Leflaive šeimos istorija Puligny Montrachet apylinkėse prasidėjo dar 1717 metais. 20 a pradžioje Joseph Leflaive tėvo įkurtoje Domaine Leflaive vyninėje ėmė aktyviai supirkinėti geriausius Chardonnay vynuogynus. Kiek vėliau Joseph sūnus Olivier bevadovaudamas Domaine Leflaive vyninei įkūrė Olivier-Leflaive ūkį, kuris jam leido dirbti ne tik su baltosiomis, bet ir raudonosiomis vynuogėmis iš už Puligny Montrachet ribų. Kuo daugiau pastangų Olivier dėjo į savo naująjį ūkį, tuo geriau jam sekėsi. Galop 1994 metais jis paliko Domaine Leflaive, kad galėtų pilnai susikoncentruoti savo asmeniname vyndarystės projekte. Itin reikšmingi Olivier-Leflaive ūkiui buvo 2010 metai, kuomet Olivier-Leflaive atsiemė savo vynuogynus, kuriuos 18-likai metų buvo išnuomavę Domaine Leflaive ūkiui. Šiuo metu Olivier-Leflaive valdo 15 hektarų Puligny, Chassagne ir Meursault apylinkėse. Visi ūkio baltieji vynai vinifikuojami ąžuolinėse statinėse. Olivier Leflaive gamindamas vyną vaikosi skonio taurumo ir elegancijos, o ne jėgos. Įdomu, kad net ir galėdamas ilgai bręsti rūsyje Olivier vynas vertinamas dėl savo ankstyvos ragavimo lango pradžios.