The Champagne is made exclusively from Chardonnay grapes in the best villages of the Cote de Blancs (26% Cramant, 21% Avize, 53% Mesnil). It is aged for 42 months with yeast, with around 30% reservé. Powerful acidity, deep flavours, mineral body and a long finish. Around 7000 bottles are produced.
Serve at 6-8 °C with fleshier fish, lightly smoked eel, langoustine, meaty oysters.
Attractive notes of walnuts, pears, ginger, honey and apple crumble. Rich, round and delicious, with a medium body, fine bubbles and vibrant acidity cutting through the caressing pastry notes. Disgorged March 2023. 3g/L dosage.
Champagne Valentin Leflaive nuotykio šaknys slypi Leflaive'ų šeimos istorijoje Puligny-Montrachet vietovėje, kur kelis šimtmečius vyrauja meilė 'Chardonnay' ir 'Pinot Noir' vynuogių vynams bei preciziškumo paieškos, siekiant išreikšti Burgundijos terrua.
Olivier Leflaive'o vizitine kortele tapo drąsa rizikuoti. Nuo 2015 m. Oger, Côte des Blancs širdyje, rašomas naujas skyrius – „Champagne de Lieux“. Šiam naujam, gaiviam ir šiek tiek nestandartiniam projektui Olivier pasirinko 2007 m. gimusio sūnaus Valentino vardą.
2020 m. Valentinas Leflaive'as buvo patvirtintas kaip Négociant-Manipulant ir perkeltas į Ogerį. Valentin Leflaive įsikūrė autentiškoje vyninėje su tradiciniu brandinimo rūsiu, iškastu kreidos dirvožemyje. Jean Soubeyrand kartu su meistru Élysé Brigandat organizuoja šį nesibaigiantį nuotykį.
Nauja pradžia atveria kelią unikaliems eksperimentams, kuriuose atsispindi tiek šampanės regiono autentiškumas, tiek Leflaive šeimos siekis sukurti vynus, išsiskiriančius rafinuotumu ir preciziškumu. Kiekviena Champagne Valentin Leflaive linijos šampano taurė, tai tarsi kvietimas atrasti tai, ką šampanas turi geriausio, tai ekskursija po šampanės teritoriją ir prisiminimus, kai ragavimas tampa nepamirštama patirtimi, nes tai visų pirma yra šeimos nuotykių vaisius.