Raudonasis sausas
The harvesting is done entirely by hand. After the de-stemming, the berries are carefully sorted, crushed and poured in wooden vats thermo-regulated, according to their plots. The alcoholic fermentation lasts from 7 to 10 days and the extraction is always respectful of the juice by adjusting the number of pumping depending on the cuvées and the vintages. The maceration is about 3 weeks then the juice is drawn in barrels, lot by lot. The wine is then aged between 16 and 18 months in French oak barrels of which 60% are brand new.
Serve at 16-18 °C with game, beef steaks, stews, wild mushroom pie, matured cheeses.
Château Léoville Barton - vienintelis Medoko ūkis, kuris vis dar priklauso tiems patiems savininkams nuo 1855 metų klasifikacijos. Dar vienas įdomus faktas - pats 47 ha St. Julien apeliacijos ūkis neturi vyninės ir sandėlių, tad Château Léoville Barton vynas gaminamas kitame Barton šeimai priklausančiame ūkyje - Château Langoa Barton, kuris įsikūręs kitoje kelio pusėje. Itin tradicinio stiliaus Bordo vynas gaminamas naudojant Cabernet Sauvignon, Merlot ir Cabernet Franc vynuoges ir vyną brandinant apie 20 mėnesių ąžuolo statinėse, kurių apie 50% - naujos. Leoville Barton - tvirtos struktūros taniniškas vynas, kuriam reikia laiko subręsti, tačiau kantrius apdovanoja kompleksišku aromatu ir skoniu.