Baltasis sausas
Rankomis rinktų ir kruopščiai atrinktų vynuogių sultys fermentuojamos ir brandinamos prancūziško ąžuolo statinėse, dalis jų yra naujos. Malolaktinė fermentacija - dalinė.
Gelsvai žalsvo atspalvio vynas kvepia geltonaisiais obuoliais, kriaušėmis, apelsinų žievelėmis. Aksominės tekstūros, aliejiškas, juntami baltųjų persikų, abrikosų, citrinmedžio esencijos skoniai bei gaivumo pojūtį suteikianti, minerališka rūgštis.
Tiekti 10-12 °C temperatūros prie riebesnės žuvies (oto, menkės), ant griliaus skrudintos vištienos ar lašišos kepsnio.
Jan and Caryl Panman travelled the world for work and pleasure before finding their bliss in Limoux. In 2001 they took the plunge and purchased the 22 hectare Château Rives-Blanques (named after one of the Pyrenean peaks on the horizon). Aided by Eric Vialade, who has run the estate for 30 years, and Pierre Roque, their consulting oenologist, they are making some of the purest, most mineral wines in the area. Now their children are taking a larger role, Jan-Ailbe as the winemaker-in-waiting, Xaxa on the commercial and promotional side.