Red wine dry
Domaine Faiveley priiklausantis (monopolinis) La Framboisiere vynuogynas visuomet išsiskiria savo vynu iš kitų pietinės Burgundijos vynų. Vynuogynas yra rytiniame šlaite, kurio dirvožemyje dominuoja klintmolio dirva.
Vynuogių sulčių fermentacija ir maceracija vyksta nerūdijančio plieno talpose. 15 - 19 dienų trunkančios fermentacijos metu, vynas 2 kartus per dieną yra maišomas su žievelėmis. Vėliau vynas brandinimui perkeliamas į prancūziško ąžuolo statines (20% iš jų yra naujos), kuris trunka 13 - 14 mėn.
Vynas intensyviai kvepia raudonųjų ir juodųjų uogų aromatais su dūmo nata. Burnoje vynas vidutinio svarumo, juntami švelnūs taninai, prisirpusių vyšnių, aviečių ir saldymedžio skoniai.
Tiekti 14-16 °C prie jautienos šonkaulių marinuotų su čiobreliais, šaltų mėsos užkandžių arba minkštų ir kremiškų sūrių.
Domaine Faiveley is one of the largest and most illustrious domaines in Burgundy, and has made its name with red wines made from the Pinot Noir grape.Today, the house is run b seventh-generation Erwan Faiveley, and the company has expanded its footprint in the Côte de Beaune, and has vineyards throughout the Côte de Nuits, as well as in the Côte Chalonnaise and Chablis.Domaine Faiveley is best known for its Pinot Noir and Chardonnay wines, but small amounts of Aligoté are also planted in the Côte Chalonnaise.Traditional winemaking with a modern twist is key in the production of wines from Domaine Faiveley. Modern barrel presses as well as custom wooden vats are combined with long aging in deep 19th-Century cellars to produce deep and rich red wines that need age to show their best.