White wine dry
Vynas daromas iš atskiro "Les Clos" Grand Cru vynuogyno, esančio pietų/pietvakarių Serein upės pakrančiuose. Jame augančių vynuogynų amžius virš 40 metų. Vynmedžiai auga kalkingo molio dirvožemyje su kimeridžio-mergelio sluoksniu, kuris dažnai yra gana arti paviršiaus. Dirvožemį sudaro milijardai mažų fosilizuotų austrių lukštų.
Vyno fermentacija ir brandinimas vyksta prancūziško ąžuolo statinėse 15 mėn. Melolaktinis virsmas pilnai įvykdytas.
Vynas geltonos spalvos su žalsvai pilkšvais atspalviais. Prinokusių baltų vaisių, citrusų, vanilės prieskonių aromato su lengvais ąžuolo niuansais. Burnoje sodrus, elegantiškas, kompleksiškas, apvalus. Energingą rūgštį praturtina nokūs džiovintų obuolių, žaliosios citrinos ir medaus skoniai. Vynas subalansuotas, ilgo poskonio.
Patiekti 10 - 12 °C temperatūros prie sraigių, austrių, vėžiagyvių, riebesnės žuvies, naminės paukštienos patiekalų. Tinka kaip aperityvas.
Domaine Servin’s 36 ha 39 of vineyards are situated within the boundaries of the village of Chablis, lying solely on Kimmeridgian limestone soils, which gives the wines their incomparable minerality. The majority of the vineyards are over 40 years old. The different rootstocks of these non-cloned Chardonnay plants produce a unique style of Chablis, combining concentrated flavours and intense aromas, our guarantee of excellence. Today, the Servin "method" is a careful mix of traditional and modern techniques. Following tradition, the finest vineyards are hand harvested and each parcel is vinified individually, in order to respect the identity and authenticity of the terroir. Modern technology is used to produce consistently high quality wines, while retaining the inimitable “Servin” style. Each wine must find its own identity through specially adapted, tailor-made wine making. The Domaine Servin is regularly selected in the most prestigious wine competitions and books such as the Guide Hachette, Decanter, Revue des Vins de France and the Wine Spectator. Each year the Domaine also visited by the most respected wine writers such as Stephen Tanzer, Allen Meadows, Antonio Galloni and David Schildknecht.