Saldusis saldus
Rigorous grape sorting by hand on conveyor belt. The fruits are left to dry under the sun for approximately 14 days. The sundried grapes are pressed and led to barrels for almost a 2-year fermentation, followed by minimum 4-year maturation. The wine has luscious golden-amber color. Layers of aromas and flavors keep revealing such as dry fig, dried nuts, honey, mocha. The sharp acidity adds crispness and beautiful balance to the rich concentration and the textural mouthfeel. Long, persistent aftertaste. The wine produced only on vintages with notable grape production in terms of volume as it takes almost 5 tons of grapes to yield 1 ton of this distinctive wine. Ageing potential unlimited.
Residual sugar: 369.9 g/l
Total acidity: 9.5 g/l
Serve at 8-10 °C with desserts with dried fruit and chocolate, duck liver pate with caramelized onion jam or just instead of dessert.
Sultanas, Christmas pudding and burnt toffee character throughout. Very thick and very sweet with a syrupy texture. So much caramel at the end. Drink now.
Domaine Sigalas vyno darykla yra įsikūrusi tarp vynmedžių vaizdingoje Oia lygumoje šiaurinėje Santorinio dalyje. 40 ha vynuogynai auginami tvariai, o vyno gamyklos metinė vyno produkcija siekia 200 000 butelių. Visi vynai gaminami su dideliu dėmesiu Santorinio ir kaimyninių Kikladų saloms. Domaine Sigalas yra vienas ryškiausių graikiškų vynų eksportuotojų visame pasaulyje, jų vynai puikiai vertinami pasaulio vyno ekspertų. Bendroje „Assyrtiko“ istorijoje yra vienas skyrius prieš ir kitas nuo Paris Sigalas. Jis yra novatoriškas vyndarys, kuris pritaikė matematiką ir kitas novatoriškas idėjas enologojoje ir vynuogininkystėje, siekdamas iškelti Santorinio vynus iki tarptautinių žvaigždžių lygio. 1991 m. Santorini Assyrtiko yra jo pirmasis derlius, pirmasis vynas, pažymėtas saugoma kilmės vietos nuoroda, žymintis Domaine Sigalas veiklos pradžią. Domaine Sigalas yra žinoma kaip viena reikliausių Santorino vyno daryklų, nuolat eksperimentuojanti vynuogyne ir rūsyje, siekdama išgauti geriausią kokybę ir išskirtinumą, kurį gali pasiūlyti Santorino teritorinis vynas. Inovacijos ir techninis išprusimas egzistuoja kūrybiniame santykyje su senovės Santorinio salos auginimo tradicijomis. Visi vynuogių auginimo sprendimai yra pagrįsti įkūrėjo Paris Sigalas principu, kuris geriausiai apibūdinamas kaip „dinamiška tradicijų evoliucija“.