Šilto saulės dūzgimo, vasaros vėjo, įkaitusio smėlio, džiovintų abrikosų, mangų, apelsinų žievelių, meduolių, datulių, pistacijų kremo, vanilės, citrusinių marmeladų, apelsinų žiedų, imbiero, sezamo sėklų aromatų vynas.
Vynuogės vynui skinamos gerai prinokusios rugpjūčio pabaigoje ir džiovinamos rūsyje, dedamos į 5 kg dėžes vėdinamoje patalpoje ir laikomos 23 ⁰C temperatūroje; numetusios pusę svorio, maždaug po 40 dienų, vynuogės spaudžiamos ir taip gauta misa, ypač turtinga cukrumi, lėtai fermentuojasi 18 ⁰C temperatūroje ilgiau nei mėnesį nerūdijančio plieno induose, kur lieka iki išpilstymo.
Saldus ir mėsingas, bet gyvas su citrusinėmis natomis. Tai primena nugą ir cukruotą imbierą.
Tiekti 10–12 °C prie vaisinių ar medaus desertų, vietoj deserto ar su mėlynojo pelėsio sūriais, kaip rokforas ar stiltonas,idealus sicilietiškos saldumynų ir ledų palydovas.
Cousin Alessio with cousins Francesca and Santi made their name Planeta a world-famous brand. The renaissance of all Sicilian winemaking is linked to the Planeta winery, which continues to this day. Local and international grape varieties are grown in different parts of the island under the most favorable conditions for grapes. Planeta has its own wineries in six Sicilian provinces, with a total of 390 hectares of vineyards and 93 hectares of olive groves. Planeta produces 21 wines and 3 premium olive oils. The wine produced in the five wineries reflects the ancient spirit of the island of Sicily and the possibilities of modern winemaking. As many as 18 wine wines were awarded three glasses (the highest rating) in the Italian wine guide Gambero Rosso.