Baltasis sausas
Vynuogės šiam vynui buvo nuimtos rankomis iš dviejų atskirų vynuogynų, auginamų taikant biodinaminius ūkininkavimo metodus ir sertifikuotų pagal "Demeter" standartus. Vynas fermentuojamas prancūziško ąžuolo statinėse, o švelnumą jam suteikia malolaktinė fermentacija ir laikymas su mielėmis 11 mėnesių, periodiškai atliekant batonage procedūrą.
Vyno aromatas itin ryškus – jaučiasi citrusinių vaisių ir šeivamedžio žiedų natos, persipynusios su skaldytų akmenų užuominomis. Skonio profilyje išsiskiria balti persikai ir citrusiniai vaisiai, papildyti gėlių niuansais ir subtiliais rūgšties bei briošė bandelės akcentais.
Patiekti 10-12 °C temperatūros ąžuoliniams baltiesiems vynams skirtose taurėse prie žuvies patiekalų, tokių kaip griliuje keptos lašišos ar menkės, oto kepsnio, pagardinto kreminiu grietinėlės ir prieskoninių žolelių padažu.
Aromas of lemon zest, sliced pear and apple blossom followed by sour cream, toast and subtle sea spray minerality. Medium-bodied, moderate acidity. Pure and delicate. From biodynamically grown grapes with Demeter certification.
Despite being a small family-run farm, Felton Road is perhaps New Zealand’s most famous ‘Pinot Noir’ winemaker. All of the farm’s vineyards are located in the prestigious north-facing area of Central Otago called Elms Bannockburn Vineyard. Since 2000, all vines have been maintained in accordance with organic and biodynamic viticultural standards. Chief winemaker Blair Walter previously worked with ‘Pinot Noir’ berries in Oregon, USA, and the secrets of classic wine-making in Crimea, Burgundy. On the farm, the berries are picked only by hand. In the three-storey winery integrated on the slope, the processes take place without the use of pumps - only thanks to the gravitational flow. Fermented with uncultured yeast. The wine is not clarified or filtered.