Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    95 / 100

  • EKO
Felton Road Calvert Pinot Noir Central Otago 2022

The actual product may vary from the images shown on the website.

Raudonasis sausas

Felton Road Calvert Pinot Noir Central Otago 2022

75,00

Aprašymas

Felton Road Pinot Noir Calvert vynuogės išaugintos dirvožemyje, kur dominuoja sąnašos ir liosas. Vynuogynai apsupti aukštų kalnų. Čia dienos karštos, o naktys vėsios. Susidaro išskirtinės sąlygos vynuogėms augti. Taikomi biodinaminės žemdirbystės metodai, tarp vynuogių eilių auginami dengiamieji augalai, kad būtų palaikoma drėgmė ir išsaugota natūrali terroir pusiausvyra. Derlius nuimamas rankomis, užtikrinant optimalią vaisių kokybę.

Felton Road Pinot Noir Calvert vynmedžiai apgenimi paliekant maždaug 25 % sveikų kekių. Po 8-10 dienų prasideda 21-23 dienas trunkanti fermentacija su vietinėmis mielėmis ir odelėmis. Po to vynas 16 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse, iš kurių 30 % yra naujos. Vynas išpilstomas į butelius be skaidrinimų ir filtravimo.

Vynas daromas taikant biodinaminės žemdirbystės principus, jis yra sertifikuotas „Demeter“. Subtilus gėlių ir rožių žiedlapių, džiovintų žolelių, mišrių prieskonių, šokolado dėžutės ir elegantiško kompleksiškumo pilnas „Pinot Noir“ aromatas, kurį palaiko švelnių taninų struktūra.

Serving recommendations

Tiekti 14-16° C prie tuno tartaro, antienos kepsnių, ant griliaus keptų dešrelių, daržovių troškinių su miško grybais.

Vertinimas

95 / 100

James Suckling

Fantastic clarity and transparency in this wine with fresh strawberries and cherries. So bright. Medium to full body with very fine tannins that are integrated and energetic. From biodynamically grown grapes with Demeter certification.

Apie gamintoją

Despite being a small family-run farm, Felton Road is perhaps New Zealand’s most famous ‘Pinot Noir’ winemaker. All of the farm’s vineyards are located in the prestigious north-facing area of ​​Central Otago called Elms Bannockburn Vineyard. Since 2000, all vines have been maintained in accordance with organic and biodynamic viticultural standards. Chief winemaker Blair Walter previously worked with ‘Pinot Noir’ berries in Oregon, USA, and the secrets of classic wine-making in Crimea, Burgundy. On the farm, the berries are picked only by hand. In the three-storey winery integrated on the slope, the processes take place without the use of pumps - only thanks to the gravitational flow. Fermented with uncultured yeast. The wine is not clarified or filtered.

Jums galėtų patikti