White wine dry
„Le Clos Saint Marc“ (1,70 ha) yra A.O.C Chassagne-Montrachet 1er Cru „Les Vergers“ dalis.Šį mūsų Domaine vynmedį anksčiau vietiniai gyventojai naudojo kaip sodą. Vynuogės sirpsta į šiaurės rytus nukreiptame vynuogyne. Vidutinis vynmedžių amžius - 25 metai. Vyno gamybos būdas yra ekologinis, tačiau nesertifikuotas.
Rankomis skinamos uogos vyninėje nedelsiant spaudžiamos pneumatiniu presu. Vynas brandinamas 17 mėnesių: 4 mėnesius nerūdijančio plieno talpose, likusį laiką ąžuolo statinėse, iš kurių 23 % naujo ąžuolo.
Blyškios citrinos spalvos vynas kvepia sodo vaisiais, apelsinų žiedais, dūmo aromatu. Burnoje vynas energingas, gaivios rūgšties, gyvybingos struktūros.
Patiekti 12-14°C prie šviežios lašišos, pagardintos krapais, vėžių kreminiame padaže, šukučių, intensyvaus skonio sūrių, baltos mėsos patiekalų, kaip pavyzdžiuo veršienos.
The philosophy of Olivier Leflaive is to produce simply great wines. There are no secrets to this – everything starts in the vines with good grapes. Olivier, Franck and their team are lucky to have strong relationships with some of the best winegrowers, people who grow their vines with care and attention. Although the quality of the harvest is key, vinification and ageing also play a major role in bringing the essence of each appellation. Franck Grux and Philippe Grillet make it their daily task to ensure the quality of the wines and respect for the terroir. As such, the estate’s approach is to treat each cuvée individually. The winery vinify and age the equivalent of 120 hectares of vines (including 17 of our own), the majority of which are white wines from the three prestigious Côte de Beaune villages of Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet and Meursault, as well as from Chablis and the Côte Chalonnaise. The vines have been cultivated according to biodynamic principles for over 20 years. This philosophy is continued to this day.