Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
Chateau du Cedre Cahors Le Cedre BIO 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Chateau du Cedre Cahors Le Cedre BIO 2018

59,00

Aprašymas

Château du Cèdre – tai vyninė, kuri perraudė Cahors reputaciją, parodydama, koks kilnūs ir elegantiški gali būti ‘Malbec’, kai vyndarystė remiasi ne masyvia jėga, o ryškia  minerališkumo išraiška.

Aromatas gilus, tirštas, sluoksniuotas. Pirmasis įspūdis, tai ryški juodųjų slyvų, gervuogių, mėlynių, tamsių vyšnių koncentracija. Vėliau atsiveria kakavos, kedro, juodojo pipiro, tabako lapų, subtilių džiovintų žolelių ir švelniai dūminės linijos nata. Po aeracijos išryškėja grafito minerališkumas, miško žemės ir trumų tonai – tai ženklai, būdingi senų, giliai įsišaknijusių vynmedžių vaisiui.

Burnoje „Le Cèdre“ yra pilno kūno, bet švelniai tirštas. Taninai šilkiniai, nugludinti, jų tekstūra tanki, tačiau jautri. Rūgštis gyva ir preciziška, išlaikanti balansą tarp sodraus vaisiaus ir struktūriško gylio. Skonyje dominuoja tamsios uogos, grafitas, juodasis pipiras, kakava, šiek tiek dūmo ir balzaminių žolelių. Poskonis ilgas, sausai elegantiškas, su minerališka kalkakmenio linija, suteikiančia subtilaus sūrumo pojūtį.

„Château du Cèdre“ gimsta Cahors kalkakmenio plynaukštėje, kur vyrauja kalkakmenis, molis ir žvirgždas. Klasikinė „terre blanche“ struktūra. Šis dirvožemis riboja derlių, suteikia koncentruotą vaisių, o gilus kalkakmenio pagrindas dovanoja minerališką stuburą.

Ūkyje taikomos ekologinės ir biodinaminės praktikos. Derlius renkamas rankomis, uogos rūšiuojamos keliais etapais. Fermentacija vyksta su natūraliomis mielėmis. Brandinama prancūziško ąžuolo statinėse 22–24 mėn., dalis ąžuolo nauja, bet proporcijos parinktos taip, kad neužgožtų vaisiaus ir terroir išraiškos.

Patiekimas

Patiekti 16–18 °C. Puikiai dera su elniena ir kadaginėmis žolelėmis, antiena su slyvų padažu bei brandinta jautiena su trumais.

Apie gamintoją

Prieš 20 metų pradėję daryti vyną broliai Pascal ir Jean-Marc Verhaeghe pasirinko kelią, padedantį sunokinti kokybišką vynuogių derlių, mažą derlingumą ir ekologinius ūkininkavimo principus. Apjungdami Burgundijos bei Bordo vyno gamybos tradicijas jie siekia savo vynuose atskleisti Cahors apeliacijos charakterį.

Château du Cèdre

Château du Cèdre

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti