Baltasis sausas
Dirvožemis - molio bei vulkaninių tipo. Sąlyginai neseniai apsodintas vynuogynai (2013), kuris pasirinktas kaip alternatyva Quebrada Seca vynuogynui, kurio vynmedžiai dėl sausros numirė. Tres Volcanes pasižymi vėsiu klimatu, kuris lemia elegantišką vyno stiliui bei subtilia prancūziško ąžuolo integraciją. Vyno fermentacijai naudotos laukinių mielių kultūros, brandintas 10 mėn. ąžuolo statinėse.
Born to replace the disappeared Chardonnay from Quebrada Seca (the vineyard died from the drought!), the 2017 Tres Volcanes Chardonnay comes from Malleco, a completely different region in the south of the country. The vineyard belongs to Errázuriz winemaker Francisco "Pancho" Baettig, who planted it in 2013 on clay and volcanic soils in Traiguén, some 650 kilometers south of Santiago. This is a rainy zone, with around 1,000 liters of rain per year, a significant part of which occurs during the summer. The full clusters were pressed, and the must was allowed to have contact with the air in an oxidative way. It fermented in used barriques with indigenous yeasts and matured in oak foudres for some 16 months. This is the first year they made this wine, and they have found a cool-climate Chardonnay, with nicely integrated oak. It has a mellow texture, with clean, focused flavors and a nice compromise between volume and verticality. 13,333 bottles and 180 magnums were filled in July 2018.
Pure, precise and powerful, this features a firm, chalky texture to the fresh-cut apple and ripe citrus flavors. Shiso leaf notes show on the crisp finish. Drink now. 1,100 cases made, 150 cases imported.
„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.
Vyno stilius
De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.
Prestižiniai vynuogynai
De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.