Pastiprintas saldus
„Pineau des Charentes“ yra regioninis vakarų Prancūzijos aperityvas, gaminamas Šarantos, Pajūrio Šarantos ir Dordonės departamentuose. Nors populiarus savo gamybos regione, jis mažiau žinomas kituose Prancūzijos regionuose ir šiek tiek neįprastas užsienyje. Pineau yra "likerinis vynas", saldus, pastiprintas prancūziškas vynas, maišytas su konjaku.
Šis "Pineau" pasižymi šilta, gintarine spalva, liudijančia apie jo brandinimą ąžuolo statinėse. Aromatuose jaučiami stiprūs riešutų, medaus ir džiovintų slyvų akcentai. Kompleksiškas skonis ir puikus balansas - tai vizitinė šio likerinio vyno kortelė.
Patiekti 12-14 °C kaip aperityvą, jis puikiai dera su foie gras ant riešutų duonos arba su sviestiniu pyragu.
„Domaine Drouet“ – tai prestižinis šeimos valdomas ūkis pačioje Konjako regiono širdyje, garsėjantis ne tik autentišku gamybos stiliumi, bet ir ypatingu dėmesiu kiekvienai detalei – nuo vynuogių kilmės iki distiliavimo proceso. Įkurtas XIX a., šis ūkis tęsia kelių kartų tradiciją, darniai derindamas paveldą su šiuolaikinėmis praktikomis. „Domaine Drouet“ išsiskiria aiškia vizija – kurti aukščiausios kokybės konjaką, atspindintį ir terroir savitumą, ir meistrystę, perduodamą iš kartos į kartą.
Gamybos filosofija
Ūkis apima 40 hektarų vynuogynų dviejose prestižiškiausiose Konjako apeliacijose: 70 % jų yra Grande Champagne, o 30 % – Petite Champagne teritorijose. Tai leidžia gaminti itin rafinuotą, struktūrišką konjaką su išskirtiniu brandinimo potencialu. Vynuogynuose puoselėjama tvari žemdirbystė – be cheminių trąšų ar pesticidų, užtikrinant dirvožemio gyvybingumą ir vynuogių kokybę. Naudojamos tik rankomis rinktos ‘Ugni Blanc’ vynuogės, kurios pasižymi natūralia rūgštimi ir subtilumu – idealiai tinkančios distiliacijai.
Stilius
„Domaine Drouet“ konjakai atspindi sudėtingą ir elegantišką stilių, kuriame dominuoja balansas tarp vaisių natų, gėliškumo ir brandinimo suteikiamo gilumo. Jaunesni konjakai pasižymi citrusinių vaisių, baltų gėlių, šviežio vynuogių sulčių tonais, o senesni – gilesniu charakteriu: riešutų, vanilės, odos, tabako ir džiovintų vaisių niuansais. Visi konjakai dvigubai distiliuojami mažose varinėse talpose ir ilgai brandinami Prancūziško ąžuolo statinėse – nuo 5 iki 30 metų, priklausomai nuo kategorijos.
Prestižiniai plotai
Didžiausias „Domaine Drouet“ išskirtinumas – tai vynuogynų vieta. Grande Champagne, laikoma geriausia konjako zona. Ji suteikia gėrimui ypatingą švelnumą, kompleksiškumą ir ilgaamžiškumą. Petite Champagne papildo šį profilį šiek tiek lengvesniu, vaisiškesniu charakteriu. Šių dviejų regionų sinergija leidžia sukurti konjaką, kuris vertinamas tiek dėl iškart atpažįstamo stiliaus, tiek dėl didelio brandinimo potencialo.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„Domaine Drouet“ konjakai yra universalūs – juos galima mėgautis tiek jaunystėje, vertinant jų šviežumą ir vaisiškumą, tiek po ilgo brandinimo, kai atsiskleidžia gylis ir kompleksinis charakteris. Kiekvienas gėrimas brandinamas Prancūziško ąžuolo statinėse, kuriose konjakas įgauna subtilumo, minkštumo ir elegancijos – tai tikra patirtis tiek mėgėjui, tiek patyrusiam žinovui.