Vilnius

Klaipėda

Ugni Blanc

1–33

‘Ugni Blanc’ – viena plačiausiai Prancūzijoje auginamų baltųjų vynuogių veislių, žinoma ir kitais vardais – Italijoje ji vadinama ‘Trebbiano’. Tai vėlyvo nokimo vynuogė, pasižyminti aukštu rūgštingumu, neutraliais skoniais ir puikiu derliaus stabilumu – savybėmis, kurios idealiai tinka tiek vynui, tiek distiliatams gaminti. Nors pati vynuogė nėra išraiškinga aromatu, būtent jos neutralumas leidžia sukurti preciziškus ir ilgai brandinamus konjakus ar armanjakus, kuriuose atsiskleidžia vaisių sprogimas, elegancija, balansas ir struktūra. ‘Ugni Blanc’ vynuogės geriausiai atsiskleidžia kalkingame dirvožemyje ir švelnaus klimato sąlygomis – būtent tokias sąlygas siūlo Cognac ir Armagnac regionai.

Skaityti daugiau
Filtrai
96
24
36
48
Visi
Pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje
  • Prancūzija Prancūzija
  • Konjako
    • Colombard
    • Ugni Blanc
  • 0,75 L 17,5%
39,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Konjako
    • Colombard
    • Ugni Blanc
  • 0,75 L 19%
59,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Konjako
    • Colombard
    • Ugni Blanc
  • 0,75 L 17%
85,00

Nors ‘Ugni Blanc’ dažnai laikoma technine vynuoge, jos reikšmė distiliuotų gėrimų pasaulyje – milžiniška. Dėl natūralios rūgšties ir mažo cukraus kiekio, ši vynuogė leidžia gaminti švarius, ilgai brandinamus stipriuosius gėrimus, kurie su laiku įgauna gilumo, kompleksiškumo ir šilkinės tekstūros. Ši veislė taip pat naudojama kai kuriuose stalo baltuosiuose vynuose, ypač Pietų Prancūzijoje, kur suteikia vynui gaivumo ir lengvumo. Tačiau svarbiausia – ‘Ugni Blanc’ yra kertinė sudedamoji Konjako ir Armanjako kokybės dalis, leidžianti išlaikyti gėrimo stilių, autentiškumą ir ilgaamžiškumą.