St-Julien-en-St-Alban zonos pietinėje Côtes-du-Rhône dalyje, gaminamas iš ‘Syrah’ vynuogių, augančių ant granito šlaitų. Tai terroir, suteikiantis vynui struktūros, minerališkumo ir būdingos pipiriškos natos.
Aromate atsiskleidžia prinokusios gervuogės, juodieji serbentai ir mėlynės, lydimos pipiriškų prieskonių bei subtilaus džiovintų žolelių akcento. Burnoje vynas vidutinio kūno, su ryškia rūgštimi ir švelniai tvirtais taninais, o poskonis ilgas, minerališkas, su juodųjų uogų gaiva ir švelniu dūmo prisilietimu.
Vynuogės auginamos pietinėje šlaito pusėje, maždaug 300 m aukštyje. Granitinis dirvožemis suteikia vynui vertikalumo, grakščios tekstūros ir subtilaus sūrumo įspūdžio.
Derlius skinamas rankomis, fermentacija vykdoma su dalimi sveikų kekių (whole-cluster), naudojant laukines mieles, be intensyvios ekstrakcijos. Brandinimas vyksta betoninėse talpose.
Patiekite 16–18 °C su pipirinės natos jautienos kepsniu, ant žarijų kepta antiena arba brandintu kietuoju sūriu.
Ericas Tixier garsėja savo 12 ha vynuogynų, augančių abiejuose Ronos upės krantuose (kairiajame krante – Brézème apeliacijoje, ant bene vienintelės kalkakmenio kalvos regione, ir dešiniajame krante – granitiniame Ardèche apeliacjos dirvožemyje) ir Uvezo (Ouvèze) upės slėnyje. Dirbdamas dviejuose skirtinguose terroir, Ericas stengiasi nemaskuoti nė menkiausios jo išraiškos. Todėl jo idealas – gerai prinokusios, išraiškingos, tačiau ne itin daug cukraus prikaupusios vynuogės ir kuo daugiau gaivos. Vynas brandinamas didelėse, senose, taigi skonio nekeičiančiose statinėse arba betoninėse talpose. Kaip ištikimas božoliečio J. Chauvet mokinys, Ericas Texier, savaime suprantama, laukia savaiminės fermentacijos, misa – su kekių šakelėmis, sulfitų prideda tik jei reikia, prieš pilstydamas į butelius, vyno nefiltruoja ir neskaidrina. Vynuogyne Ericas nelinkęs vadovautis Rudolfo Steinerio filosofija, nes mano jį buvus rasistinių pažiūrų. E. Texier pakanka ekologinių taisyklių, papildomai tarp vynuogių eilių sėja daržoves, kurių ūgtelėjusius daigus gegužę privoluoja, taip patręšdamas dirvą.
Vyno stilius
„Eric Texier“ vynai pasižymi išskirtiniu terroir atspindžiu, natūralumu ir gaivumu. Tai vynai, kuriuose dominuoja vaisiškumas, minerališkumas ir elegancija.
Prestižiniai vynuogynai
„Eric Texier“ vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, išsidėstę skirtinguose Ronos slėnio terroir:
Šiuos prestižinius vynuogynus papildo ir kiti sklypai, kuriuose auginamos vietinės vynuogių veislės.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„Eric Texier“ vynai yra gaminami siekiant išlaikyti natūralų vaisiškumą ir gaivumą. Dauguma vynų yra geriami jauni, tačiau kai kurie raudonieji vynai turi potencialą bręsti keletą metų. Vynai brandinami didelėse, senose statinėse arba betoninėse talpose.