1–58 iš 58
Ronos slėnis (Vallée du Rhône) – vienas seniausių ir svarbiausių Prancūzijos vyno regionų, besidriekiantis nuo Liono iki Viduržemio jūros. Regionas dalijamas į dvi dalis – šiaurinę (Rhône Septentrional) ir pietinę (Rhône Méridional), kurios skiriasi klimatu, dirvožemiu ir vyndarystės tradicijomis.
Šiaurinėje Ronos dalyje vyrauja vienos veislės vynai. Čia gaminami elegantiški ir struktūriški raudonieji vynai iš ‘Syrah’ – tai tokie garsūs pavadinimai kaip Côte-Rôtie, Hermitage, Cornas. Tuo tarpu baltieji vynai gaminami iš ‘Viognier’, ‘Marsanne’ ir ‘Roussanne’ veislių – jie būna kvapnūs, gėlėti, turtingi, ypač iš Condrieu ar Saint-Péray apeliacijų.
Pietinėje Ronos dalyje, kur klimatas šiltesnis, vyrauja vynuogių mišiniai. Čia populiariausi ‘Grenache’, ‘Syrah’ ir ‘Mourvèdre’ raudonųjų vynų mišiniai, taip pat gausu rožinių vynų. Garsiausios apeliacijos – Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Šiaurinės dalies ‘Syrah’ puikiai dera su jautienos, antienos, pipiriniais troškiniais. Baltieji iš ‘Viognier’ ar ‘Roussanne’ dera su baltos mėsos patiekalais, žuvimi, švelniais sūriais. Pietų Ronos raudonieji vynai, sodresni ir šiltesni, puikiai tinka prie grilio, avienos, žolelių kupinos Provanso virtuvės.