Raudonasis sausas
Vynas daromas iš senų ‘Grenache’ vynmedžių, augančių ant klasikinio „galets roulés“ akmenuoto dirvožemio. Toks terroir suteikia vynui brandžių vaisių intensyvumo, prieskoniškumo ir minerališkos struktūros balansą.
Vynas pasižymi sodriu, tačiau precizišku aromatiniu profiliu: prinokusių aviečių, juodųjų vyšnių ir slyvų natos susipina su saldžių prieskonių, violetų ir subtilaus dūmo akcentais. Burnoje vynas koncentruotas, su ryškia rūgštimi, švelniai tvirtais taninais ir ilgu, prieskoniškai minerališku poskoniu, kuriame atsiveria džiovintų žolelių niuansai.
Vynuogės skinamos rankomis ir rūšiuojamos, siekiant atrinkti tik brandžiausius vaisius. Fermentacija vykdoma su dalimi sveikų kekių (whole-cluster), naudojant laukines mieles, kad aromatinis profilis išliktų gyvas ir autentiškas. Brandinimas trunka apie 18 mėn. dideliuose ąžuolo foudre ir betoninėse talpose.
Patiekite 16–18 °C su žolelėse marinuota aviena, jautienos žandais arba brandintu kietuoju sūriu.
Ericas Tixier garsėja savo 12 ha vynuogynų, augančių abiejuose Ronos upės krantuose (kairiajame krante – Brézème apeliacijoje, ant bene vienintelės kalkakmenio kalvos regione, ir dešiniajame krante – granitiniame Ardèche apeliacjos dirvožemyje) ir Uvezo (Ouvèze) upės slėnyje. Dirbdamas dviejuose skirtinguose terroir, Ericas stengiasi nemaskuoti nė menkiausios jo išraiškos. Todėl jo idealas – gerai prinokusios, išraiškingos, tačiau ne itin daug cukraus prikaupusios vynuogės ir kuo daugiau gaivos. Vynas brandinamas didelėse, senose, taigi skonio nekeičiančiose statinėse arba betoninėse talpose. Kaip ištikimas božoliečio J. Chauvet mokinys, Ericas Texier, savaime suprantama, laukia savaiminės fermentacijos, misa – su kekių šakelėmis, sulfitų prideda tik jei reikia, prieš pilstydamas į butelius, vyno nefiltruoja ir neskaidrina. Vynuogyne Ericas nelinkęs vadovautis Rudolfo Steinerio filosofija, nes mano jį buvus rasistinių pažiūrų. E. Texier pakanka ekologinių taisyklių, papildomai tarp vynuogių eilių sėja daržoves, kurių ūgtelėjusius daigus gegužę privoluoja, taip patręšdamas dirvą.
Vyno stilius
„Eric Texier“ vynai pasižymi išskirtiniu terroir atspindžiu, natūralumu ir gaivumu. Tai vynai, kuriuose dominuoja vaisiškumas, minerališkumas ir elegancija.
Prestižiniai vynuogynai
„Eric Texier“ vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, išsidėstę skirtinguose Ronos slėnio terroir:
Šiuos prestižinius vynuogynus papildo ir kiti sklypai, kuriuose auginamos vietinės vynuogių veislės.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„Eric Texier“ vynai yra gaminami siekiant išlaikyti natūralų vaisiškumą ir gaivumą. Dauguma vynų yra geriami jauni, tačiau kai kurie raudonieji vynai turi potencialą bręsti keletą metų. Vynai brandinami didelėse, senose statinėse arba betoninėse talpose.