Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
Prieure Marquet Bordusco Rouge

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis p. sausas

Prieure Marquet Bordusco Rouge

27,00

Aprašymas

„Bordusco Rouge“ – unikalus Bordo regiono putojantis raudonasis vynas, gimęs iš ‘Gamay’ vynuogių ir įkvėptas itališkojo Lambrusco dvasios. Tai gyvas, vaisiškas ir netikėtas Bordo veidas – klasika, įvilkta į burbuliukus.

Taurėje iš karto pajusite prinokusių aviečių, vyšnių ir raudonųjų serbentų aromatus, subtiliai lydimus žolelių, prieskonių ir gėliškų tonų. Aromatas – šviesus, kviečiantis ir šiek tiek koketiškas, su gaiviu, lengvai šnarančiu burbuliuku.

Skonis – sultingas ir žaismingai gaivus. Burnoje vynas švelniai putojantis, lengvo kūno, su natūraliu saldumo ir rūgšties balansu. Čia dominuoja raudonųjų uogų, uogienės ir prieskonių sluoksniai, o poskonis – švarus, kremiškas ir lengvai salstelėjęs.

Vynuogės auga ant molio ir kalkakmenio šlaitų, kurie suteikia vynui minerališkumo ir elegancijos. Tai eksperimentinis, bet itin stilingas projektas, jungiantis Bordo tradiciją su pietietišku gyvumu ir kūrybiškumu.

„Bordusco Rouge“ – vynas, kuris kviečia švęsti kasdien. Lengvas, gyvas ir neįpareigojantis – puikiai tinka aperityvui, vakarėliui ar tiesiog vakarui, kai norisi kažko netikėto iš Bordo.

Patiekimas

Tiekti 10–12 °C. Tinka prie: užkandžių su vytinta mėsa, anties krūtinėlės su vyšnių padažu arba keptos kiaulienos su daržovėmis.

Apie gamintoją

Château Prieuré Marquet – tai modernus Bordo ūkis, įsikūręs vos keli kilometrai į šiaurę nuo Saint-Émilion. Nors vyninė turi gilias šaknis, dabartinį veidą jai suteikė naujoji savininkų komanda, atnaujinusi pilį, vynuogynus ir gamybos viziją. Šiandien Château Prieuré Marquet – tai elegancijos, techninio preciziškumo ir pagarbos Bordo tradicijai sintezė.

Vynuogynai, įsikūrę ant kalvotų molio ir kalkingo dirvožemio šlaitų, supa istorinę pilį ir pasižymi idealiomis sąlygomis ‘Merlot’ ir ‘Cabernet Sauvignon’ veislėms. Aukštesnė altitudė ir nuosaikus klimatas leidžia uogoms pasiekti tobulą brandą, išlaikant gaivą bei natūralų rūgštingumą.

Vyno filosofija

Château Prieuré Marquet filosofijos pagrindas – subalansuota modernios technologijos ir natūralios vyndarystės dermė. Ūkyje taikomi tvarios žemdirbystės principai, derlius renkamas rankomis, o vyninė suprojektuota taip, kad vyndariai galėtų dirbti pagal gravitacijos metodą, be perteklinio siurbimo ar spaudimo. Tokiu būdu išsaugomas natūralus vaisių aromatas ir vyno švelnumas.

Kiekvienas sklypas vinifikuojamas atskirai, naudojamos vietinės mielės, o brandinimas vyksta prancūziško ąžuolo statinėse (apie 30 % naujo ąžuolo). Toks požiūris leidžia išlaikyti vaisiaus švarą ir terroir skaidrumą.

Vyno stilius

Château Prieuré Marquet vynai pasižymi harmoningu vaisiškumo, struktūros ir elegancijos balansu.

  • Raudonasis vynas – kupinas slyvų, juodųjų serbentų, vyšnių ir kakavos aromatų. Burnoje jis pilno kūno, su švelniais taninais, gaivia rūgštimi ir ilgu, prieskonišku poskoniu.
  • Baltasis vynas (riboto leidimo) – subtilus, minerališkas, turintis citrusų, baltųjų gėlių ir brandaus vaisiaus natų, išlaikantis švarų, šviesų stilių.

Vynų stilius modernus, tačiau išlaikantis klasikinį Bordo tvirtumą ir ilgaamžiškumą – tai vynai, kurie džiugina tiek jaunystėje, tiek po kelerių metų brandinimo.

Prestižiniai vynuogynai

Ūkiui priklauso apie 30 ha vynuogynų, suskirstytų į keletą mažų sklypų aplink pilį.
Svarbiausios veislės:

  • Merlot’ – pagrindinė struktūros ir švelnumo ašis;
  • Cabernet Sauvignon’ – suteikia tvirtumo ir ilgaamžiškumo;
  • Cabernet Franc’ – prisideda prie aromatinės subtilybės.

Kalkingas molio dirvožemis kartu su smėlingomis priemaišomis užtikrina idealų drenažą ir aromatinį aiškumą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Vynai brandinami apie 12 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių maždaug trečdalis – naujos. Toks brandinimo režimas leidžia išgauti rafinuotą, subtiliai ąžuolišką profilį.

Château Prieuré Marquet vynai yra malonūs gerti jau po kelerių metų, tačiau turi potencialo bręsti 10 ar daugiau metų, įgaudami gilumo, aksominės tekstūros ir sudėtingesnių aromatų.

Chateau Prieure Marquet Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti