1–13 iš 13
‘Gamay’ – tai Prancūzijos Beaujolais regiono vizitinė kortelė ir viena iš nedaugelių raudonųjų vynuogių, gebančių derinti ryškų vaisiškumą, šviežumą ir lengvumą. Nors ši vynuogė kilusi iš Burgundijos, dėl dirvožemio nesuderinamumo ji buvo išstumta į pietus, kur Beaujolais granito dirvožemis atskleidė jos geriausias savybes. Šiandien ‘Gamay’ taip pat sėkmingai auginama Šveicarijoje, Kanadoje, Australijoje ir JAV. Ji ypač vertinama už lengvą taninų struktūrą, ryškų raudonų uogų skonį ir universalumą. ‘Gamay’ dažnai naudojama angliavandenių (karbonine) maceracijos metodu, kuris sukuria lengvą, vaisišką ir gėlišką stilių, ypač būdingą Beaujolais Nouveau vynams.
‘Gamay’ vynai dažniausiai būna šviesesnio rubino atspalvio, su vyšnų, aviečių, žemuogių gėlių aromatais. Tai vidutinio ar lengvo kūno vynas su švelniais taninais ir gaivia rūgštimi. Brandesnių „Cru Beaujolais“ vynų stilius gali būti rimtesnis – struktūruotesnis, kompleksiškesnis, su puikiu brandos potencialu.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Dėl savo lengvumo ir vaisiškumo, ‘Gamay’ idealiai tinka patiekti šiek tiek atvėsintą (14–16 °C), ypač vasaros metu. Derinkite su paukštiena, keptais kalakutienos patiekalais, ant grilio keptomis daržovėmis, lengvais makaronų patiekalais ar net tuno tartaru. Šis vynas – puikus pasirinkimas tiek šventei, tiek kasdieniams pietums, nes suteikia malonų lengvumą ir išraiškingą charakterį.