Raudonasis sausas
Vynas su mažesniu sulfitų kiekiu, nefiltruotas daromas iš vynuogių, augančių granitinėje dirvoje. Pusiau karboninė maceracija ir spontaninė fermentacija atvirose ąžuolinėse talpose truko 24 dienas. Vynas 9 mėn. brandintas ąžuolo statinėse. Santūrus,lengvas, gaivus, bijūnų, kinrožės, čiobrelių, raudonųjų serbentų, šilkmedžio uogų aromatų. Sultingos rūgšties, minerališkas, gudobelės ir aviečių poskonio.
Tiekti 12 - 14 °C prie anties krūtinėlės, cezario salotų arba puskiečių sūrių.
Ripe aromas of plum and blackberry scented with a saline mineral note and hints of black tea and spice lead into a pleasantly hefty texture with structure, density and length. Although the wine is immediately rewarding, it has the structure to age. The grapes come from one hectare in the Côte de Py climat in poor sandy soils over decomposed schist bedrock; they undergo semi-carbonic maceration for 24 days before alcoholic fermentation and ageing for nine months in used casks to produce this superb example of the type.
Marcel Lapierre vardas yra vienas iš kertinių ne tik Morgon apeliacijoje, bet ir visame Božolė regione. Perėmęs vyninę iš savo tėvo, Marcelis netrukus pradėjo sekti garsaus vyndario ir chemiko Jules’io Chauvet mokymais. Jis dar XX a. viduryje propagavo natūralią vyndarystę, atsisakant pesticidų ir herbicidų, ir skatino dirbti su sveikomis vynuogėmis bei minimalia intervencija rūsyje.
Marcelio filosofija greitai subūrė bendraminčius – kartu su trimis kitais panašiai mąstančiais vyndariais jis tapo garsiojo (nors oficialiai neegzistuojančio) klubo „The Gang of Four“ nariu. Šis judėjimas atgaivino Božolė regiono reputaciją, ilgą laiką buvusią susietą su pigiu, skubiai pagaminamu Beaujolais Nouveau, ir grąžino jam vietą tarp aukštos kokybės Prancūzijos vynų.
Po netikėtos Marcelio mirties 2010 metais vyninės valdymą perėmė jo vaikai Camille ir Mathieu, toliau puoselėdami tėvo viziją. Ūkis dirba pagal biodinaminius ir ekologiškus principus, o vyninėje laikomasi minimalaus įsikišimo filosofijos – fermentacija vyksta natūraliai, be pridedamų mielių, o sulfitai naudojami itin saikingai.
Vyno stilius
Marcel Lapierre vynai garsėja natūralumu, tyrumu ir išraiškingu ‘Gamay’ vynuogių charakteriu. Tai šilti, vaisiški, bet kartu rafinuoti vynai, puikiai atspindintys Morgon terroir.
Prestižiniai vynuogynai
Ūkis dirba su senais ‘Gamay’ vynmedžiais Morgon apeliacijoje, iš kurių kai kuriems daugiau kaip 60 metų.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai fermentuojami natūraliai, naudojant angliarūgštinę maceraciją ir natūralias mieles. Brandinimas vyksta didelėse naudotose ąžuolo statinėse, kad būtų išsaugotas šviežias vaisių charakteris.
Marcel Lapierre vynai yra malonūs gerti jauni dėl savo ryškaus vaisiškumo, tačiau turi potencialą gražiai bręsti 5–10 metų, įgaudami daugiau kompleksiškumo ir rafinuotumo akcentų.