1–14 iš 14
Božolė – šiauriausia Pietų Burgundijos dalis, kur vynų sceną neabejotinai valdo ‘Gamay’ vynuogė. Būtent čia gimsta vieni gyviausių, aromatingiausių ir vaisiškiausių raudonųjų vynų Prancūzijoje. Šiltas klimatas, saulėti šlaitai ir granito dirvožemis sukuria idealias sąlygas, kad ‘Gamay’ atsiskleistų visu savo grožiu – nuo sultingų vyšnių ir aviečių iki žibuoklių, rožių žiedlapių ar net banano niuansų.
Regionas skirstomas į tris pagrindinius lygius:
Tarp jų – tokie vardai kaip Morgon, Fleurie, Moulin-à-Vent, Brouilly ar Chiroubles – vynai, kurie savo elegancija, struktūra ir brandos potencialu neretai prilyginami Burgundijos ‘Pinot Noir’.
Božolė šiandien – tai tradicijos ir gyvumo sintezė, regionas, kuris kiekviename butelyje primena, kad vynas gali būti ir rimtas, ir džiugiai gyvas vienu metu.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Daugeliui gerai pažįstamas ir pasaulinį populiarumą pelnęs „Beaujolais Nouveau“ – lengvas, vaisiškas, vos kelių savaičių amžiaus vynas, kasmet pasirodantis trečiąjį lapkričio ketvirtadienį. Jo debiutą visame pasaulyje lydi šventinė, džiaugsminga atmosfera, kuri pavertė šį jauną vyną tikru Božolė regiono simboliu.
Tačiau tai tik viena šio krašto pusė. Už šventinio „Nouveau“ šurmulio slypi tikrieji Božolė turtai – Cru kaimeliai, kuriuose gimsta struktūriški, kompleksiški ir ilgaamžiai vynai. Jie atskleidžia ‘Gamay’ gilumą, terroir išraišką ir Burgundijos eleganciją, todėl puikiai tinka ne tik šventei, bet ir lėtam, sąmoningam pažinimui.
Božolė – tai ne tik linksmas jauno vyno ritualas, bet ir autentiška Burgundijos siela, turinti savo charakterį, istoriją ir neblėstančią tradiciją.