Raudonasis sausas
Klasikinis ir išraiškingas Božolė Cru vynas, atspindintis Moulin-à-Vent apeliacijos jėgą, gylį ir eleganciją. „Terroirs Vieilles Vignes“ – tai brandus, struktūriškas vynas, pagamintas iš senų ‘Gamay’ vynmedžių, kurių amžius siekia 60–80 metų. Šios vynuogės auga ant granito ir mangano turtingo dirvožemio, suteikiančio vynui minerališkumo, tanininės struktūros ir išskirtinio ilgaamžiškumo.
Taurėje atsiveria prinokusių juodųjų vyšnių, gervuogių, slyvų bei žibuoklių ir laukinių žolelių aromatai, papildyti pipirų, muskato, dūmo ir subtilaus ąžuolo tonais. Aromatas – gilus, kompleksiškas ir rafinuotas, išlaikantis pusiausvyrą tarp vaisiškumo ir žemės atspalvių.
Burnoje vynas – pilno kūno, koncentruotas ir elegantiškas, su tvirtų, bet švelnių taninų struktūra ir gyva rūgštimi, suteikiančia ilgaamžiškumo potencialą. Skonyje dominuoja tamsių vaisių, prieskonių, žemės ir minerališkumo sluoksniai, kurie išlieka iki ilgo, rafinuoto ir šiek tiek dūminio poskonio.
Fermentacija vykdyta pagal tradicinį karboninio maceravimo metodą, o brandinimas truko 10–12 mėnesių – iš dalies ąžuolo statinėse, iš dalies plieno talpose, kad būtų išlaikytas balansas tarp struktūros ir šviežumo.
Tiekti: 15–16 °C. Puikus derinys prie antienos su vyšnių padažu, miško grybų rizotu ar brandintų sūrių.
Vienas seniausių Moulin-à-Vent apeliacijos gamintojų, Prieur šeimos ūkis buvo įkurtas dar 1850 m. Ši prestižinė šeima šiandien valdo ne tik „Jacques Prieur“ vyninę Burgundijoje, bet ir „Château Rouget“ Pomerolyje bei užsiima „Récoltant-Manipulant“ veikla Šampanėje. Moulin-à-Vent apeliacijoje išsiskiriantis terroir yra unikalus – čia dominuoja rožinio granito dirvožemis su mangano priemaišomis, kurios nebūdingos aplinkinėms garsioms apeliacijoms. Būtent šios priemaišos lemia mažesnį derlingumą ir didesnę skonio koncentraciją, suteikdamos vynui išskirtinį charakterį.
Vyno stilius
Prieur šeimos Moulin-à-Vent vynai garsėja elegancija, struktūra ir ilgaamžiškumu. Tai rafinuoti, sodrūs vynai, puikiai atskleidžiantys ‘Gamay’ vynuogių potencialą šiame terroir.
Prestižiniai vynuogynai
Ūkiui priklauso keletas iškiliausių Moulin-à-Vent vynuogynų, kurių kiekvienas suteikia unikalų indėlį į galutinį vyno profilį:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai fermentuojami tradiciniais metodais, naudojant natūralias mieles, ir brandinami tiek ąžuolo statinėse, tiek didesnėse medinėse talpose, siekiant išlaikyti vaisių šviežumą ir terroir autentiškumą. Moulin-à-Vent iš Prieur šeimos ūkio gali būti mėgaujamas jaunas dėl savo sodraus vaisiškumo, tačiau geriausi pavyzdžiai puikiai bręsta 10–15 metų, įgydami dar daugiau elegancijos ir kompleksiškumo.