Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
Domaine Labruyere Coeur de Terroirs Vieilles Vignes Moulin-a-Vent AOC 2019

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Domaine Labruyere Coeur de Terroirs Vieilles Vignes Moulin-a-Vent AOC 2019

46,00

Aprašymas

Klasikinis ir išraiškingas Božolė Cru vynas, atspindintis Moulin-à-Vent apeliacijos jėgą, gylį ir eleganciją. „Terroirs Vieilles Vignes“ – tai brandus, struktūriškas vynas, pagamintas iš senų ‘Gamay’ vynmedžių, kurių amžius siekia 60–80 metų. Šios vynuogės auga ant granito ir mangano turtingo dirvožemio, suteikiančio vynui minerališkumo, tanininės struktūros ir išskirtinio ilgaamžiškumo.

Taurėje atsiveria prinokusių juodųjų vyšnių, gervuogių, slyvų bei žibuoklių ir laukinių žolelių aromatai, papildyti pipirų, muskato, dūmo ir subtilaus ąžuolo tonais. Aromatas – gilus, kompleksiškas ir rafinuotas, išlaikantis pusiausvyrą tarp vaisiškumo ir žemės atspalvių.

Burnoje vynas – pilno kūno, koncentruotas ir elegantiškas, su tvirtų, bet švelnių taninų struktūra ir gyva rūgštimi, suteikiančia ilgaamžiškumo potencialą. Skonyje dominuoja tamsių vaisių, prieskonių, žemės ir minerališkumo sluoksniai, kurie išlieka iki ilgo, rafinuoto ir šiek tiek dūminio poskonio.

Fermentacija vykdyta pagal tradicinį karboninio maceravimo metodą, o brandinimas truko 10–12 mėnesių – iš dalies ąžuolo statinėse, iš dalies plieno talpose, kad būtų išlaikytas balansas tarp struktūros ir šviežumo.

Patiekimas

Tiekti: 15–16 °C. Puikus derinys prie antienos su vyšnių padažu, miško grybų rizotu ar brandintų sūrių.

Apie gamintoją

Vienas seniausių Moulin-à-Vent apeliacijos gamintojų, Prieur šeimos ūkis buvo įkurtas dar 1850 m. Ši prestižinė šeima šiandien valdo ne tik „Jacques Prieur“ vyninę Burgundijoje, bet ir „Château Rouget“ Pomerolyje bei užsiima „Récoltant-Manipulant“ veikla Šampanėje. Moulin-à-Vent apeliacijoje išsiskiriantis terroir yra unikalus – čia dominuoja rožinio granito dirvožemis su mangano priemaišomis, kurios nebūdingos aplinkinėms garsioms apeliacijoms. Būtent šios priemaišos lemia mažesnį derlingumą ir didesnę skonio koncentraciją, suteikdamos vynui išskirtinį charakterį.

Vyno stilius
Prieur šeimos Moulin-à-Vent vynai garsėja elegancija, struktūra ir ilgaamžiškumu. Tai rafinuoti, sodrūs vynai, puikiai atskleidžiantys ‘Gamay’ vynuogių potencialą šiame terroir.

  • Raudonasis vynas – gaminamas iš kruopščiai atrinktų ‘Gamay’ vynuogių. Aromatuose atsiskleidžia juodųjų uogų, vyšnių, violetinių gėlių ir subtilių prieskonių natos. Skonis turtingas, su tvirta, bet nugludinta taninų struktūra ir ilgai išliekančiu poskoniu.
  • Specialūs cuvée – riboto leidimo vynai iš senųjų vynmedžių, pasižymintys didesne koncentracija ir brandos potencialu.

Prestižiniai vynuogynai
Ūkiui priklauso keletas iškiliausių Moulin-à-Vent vynuogynų, kurių kiekvienas suteikia unikalų indėlį į galutinį vyno profilį:

  • Rožinio granito sklypai – suteikia mineralinišką charakterį ir struktūrą.
  • Senųjų ‘Gamay’ vynmedžių plotai – užtikrina skonio gylį ir aromatinį kompleksiškumą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai fermentuojami tradiciniais metodais, naudojant natūralias mieles, ir brandinami tiek ąžuolo statinėse, tiek didesnėse medinėse talpose, siekiant išlaikyti vaisių šviežumą ir terroir autentiškumą. Moulin-à-Vent iš Prieur šeimos ūkio gali būti mėgaujamas jaunas dėl savo sodraus vaisiškumo, tačiau geriausi pavyzdžiai puikiai bręsta 10–15 metų, įgydami dar daugiau elegancijos ir kompleksiškumo.

Domaine Labruyere

Domaine Labruyere

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti