Red wine dry
Barolo with a rich and harmonious bouquet with hints of dried fruit and rose petals, with an intense and complex taste, persistent tannins that offer a very long finish.
Serve at 16-18 °C with red meat steaks, pasta with meat sauce, stewed game with truffles, aged cheeses.
Dried-cherry and oaky notes on the nose, together with hints of roses and mild spices. Medium-to full-bodied with firm, spice-coated tannin and a long, savory finish. The mid-palate needs to fill out. Try from 2024.
Vyninė "Mauro Molino" įkurta 1953-aisiais prie seno šv. Martyno vienuolyno. Jai priklauso 10 hektarų vynuogynų, tačiau labiausiai ji didžiuojasi vynuogynais Vigna Conca ir Vigna Gancia, iš kurių derliaus gaminamas barolas. Daugiau nei pusė vynuogynų ploto užima 'Nebbiolo', apie 2,6 ha 'Barbera', maždaug po pusę hektaro – 'Dolcetto' ir 'Chardonnay' vynuogės. Nuo 1978 metų vyninei vadovauja Mauro Molino, enologijos mokslus baigęs Albos institute. Nors vyninė maža , tačiau pripažinta tarptautinių vyno kritikų. Robertas Parkeris apie šios vyninės barolą: "...skonio vaisinė bomba! Masyvūs, koncentruoti vynai, kuriuos galima brandinti ilgiau nei 20 metų."