Rožinis sausas
Rožinis vynas iš Pietų Prancūzijos širdies - Provanso, kuris spinduliuoja lengvumu, gaiva ir tikra Viduržemio jūros dvasia.
Šis lengvas Provanso vynas išsiskiria šviesia lašišos spalva, subtiliais raudonųjų uogų, baltųjų persikų ir citrusų aromatais. Skonyje dominuoja šviežumas, minerališkumas ir subalansuota gaivi rūgštis.
Fermentacija vyko žemoje temperatūroje, nerūdijančio plieno talpose. Šis procesas išsaugo vyno gaivumą, švarų skonį ir aromatų grynumą, būdingą aukštos kokybės Provanso rožiniams vynams.
Tai vynas, kuris kaskart primena saulėtą vasaros popietę.
Patiekti 8 - 10 °C temperatūros kaip aperityvą, prie Viduržemio jūros lengvų salotų, picų.
Château de L’Escarelle – vienas gražiausių Provanso vyno ūkių, įsikūręs La Sainte-Baume regioniniame gamtos parke, saugomoje teritorijoje tarp kalvų ir miškų. Vyninei priklauso daugiau nei 100 hektarų vynuogynų, augančių iki 500 m aukštyje, terasinėse kalkakmenio dirvose, kurias skiria tradicinės sausų akmenų sienos. Tokia aplinka sukuria unikalų terroir, suteikiantį vynams šviežumo, minerališkumo ir elegancijos.
Nuo 2014 metų, kai ūkį įsigijo Yann Pineau, Château de L’Escarelle vykdo modernizaciją ir pereina prie ekologiškos vynuogininkystės. Ūkyje įdiegtos pažangios technologijos – modernūs presai, nerūdijančio plieno fermentacijos talpos su temperatūros kontrole ir tiksli vynuogių rūšiavimo sistema, leidžianti gaminti itin kokybiškus vynus.
Darykla glaudžiai bendradarbiauja su LPO PACA (Prancūzijos paukščių apsaugos lyga) – čia vykdomi biologinės įvairovės tyrimai, įskaitant drugelių stebėseną ir apsaugos projektus. Vyninės filosofija remiasi tvarumu, gamtos paveldo puoselėjimu ir noru sukurti „mažą rojaus kampelį, kuo arčiau gamtos“.