1978 m. Barbaresco kaimo širdyje pasodintas Darmagi (Cabernet Sauvignon) įrodo, kad Langhe regione galima gaminti puikų vyną iš tarptautinės veislės vynuogių.
Vyne atsiskleidžia intensyvus trešnių ir mėlynių aromatas su miško natomis, pavyzdžiui, medžio žievės, jodo pėdsaku. Švelnūs taninai su malonia rūgštimi. Burnoje vynas švelnus ir aksominis, elegantiškas bei subtilus.
Vynas daromas iš atskiro Darmagi vynuogyno, kurį pasodino Giovanni Gaja, Angelo Gaja tėvas, ir juo pavadino vyną. Darmagi pjemontietišku dialektu reiškia "Kaip gaila". Giovanni šiuo vynu įprasmino ir parodė kitų vynuogių veislių, nei Nebbiolo, galią ir potencialą Pjemonto žemėje. Vynuogynas auga 280 m virš jūros lygio, jo ekspozicija – pietūs.
Vyno fermentacija, maceracija ir 24 mėn. brandinimas vykdyti ąžuolo statinėse. Vynas nefiltruotas.
Tiekti 14-16 ° C prie jautienos, žvėrienos patiekalų, brandžių sūrių.
"The 2020 Darmagi is one of the most refined editions of this wine I can remember tasting. Silky, aromatic and light on its feet, the 2020 is all class, all elegance. The 2020 will need time to develop its aromatic and flavor complexity, but the balance is there. This is an exceptional wine by any measure. "
Gaja šeima, įsikūrė šiaurės vakarų Italijoje, Pjemonto regione XVII a. viduryje. Vyną Barbaresko apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios kartos atsidavimo darbui, tauraus siekio daryti aukščiausios kokybės vynus pavertė Gaja vardą itališko vyno meistriškumo sinonimu visame pasaulyje. Šiandien, penktoji karta – Gaia, Giovanni ir Rossana Gaja – tęsia šeimos tradicijas, vadovaudami šiai legendinei vyninei.
Šiuo metu Gaja Pjemonte gamina tiek klasikines ‘Nebbiolo‘ vynuogės išraiškas – barbareskus ir barolus, tiek novatoriškus „Langhe DOC“ raudonuosius ir baltuosius vynus iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: „Ca'Marcanda“ Bolgeryje, garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais, ir „Pieve S. Restituta“ Montalčino apylinkėse, gaminanti „Brunello di Montalcino“ vynus. Be to, bendras projektas su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje, liudija šeimos nuolatinę inovacijų ir kokybės paiešką.
Gaja šeima tvirtai tiki, kad tikroji vyno dvasia ir kokybė gimsta pačiuose vynuogynuose. Todėl didžiausias dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai: ieškoma klimato pokyčiams atsparių klonų, ribojamas derlingumas, tarp vynuogynų eilių auginamos kitos kultūros, praturtinančios dirvožemį ir padedančios išlaikyti drėgmę bei apsaugoti derlių nuo kaitros. Visiems ūkiams taikomi aukščiausi kokybės standartai: vynuogės auginamos tik šeimos vynuogynuose, laikantis ekologijos ir tvarumo principų, ypatingą dėmesį skiriant dirvožemio kokybei ir biologinei įvairovei.
Vyno stilius
Gaja vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir puikiai atspindi savo kilmės regionų terroir'ą.
Prestižiniai vynuogynai
Gaja šeimai priklauso prestižiniai vynuogynai Pjemonto ir Toskanos regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Gaja vynai pasižymi puikiu balansu, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandžiais. Jie turi milžinišką potencialą bręsti ir tobulėti bėgant metams, atskleidžiant vis naujus charakterio niuansus.