Raudonasis sausas
2019 metai buvo vėsesni, labiau klasikinio derliaus metai. Šių metų vynai pasižymi struktūriškumu ir puikiai tinka ilgesniam brandinimui. Aromatai yra išraiškingi – juntami braškių uogienės, laukinių čiobrelių, mėtos ir laukinių gėlių kvapai. Asili vynuogyno vynas išsiskiria elegancija ir rafinuotumu, jo skonyje dominuoja raudonos uogos ir šilkiniai taninai. Šis vynas yra subalansuotas, pasižymi žaisminga rūgštimi ir klasikiniu Barbaresco subtilumu.
Patiekti 16-18 °C prie keptos ėrienos, laukinės paukštienos patiekalų, šviežių kiaušininių makaronų pagardintų trumais ar kietais - vidutinio intensyvumo sūriais.
Youthful fruit character of ripe cherries and violets. On the palate, the wine is firm, rich in extract and medium-bodied. Precise on the finish. The tannins are a little rustic. Will improve and gain complexity as it matures.
Produttori del Barbaresco, founded in 1958, now has 51 members and controls more than 100 hectares of premium Nebbiolo vineyards in Barbaresco. Each family is in full control of its land, growing Nebbiolo grapes with centuries old skill and dedication. The vinery produces a Barbaresco DOCG, a blend of Nebbiolo grapes harvested from different vineyards, and a simpler Nebbiolo Langhe suited for earlier consumption. In great vintages, nine single-vineyard Barbarescos are produced from nine classic premium sites within the Barbaresco village boundaries: Asili, Rabajà, Pora, Montestefano, Ovello, Pajè, Montefico, Muncagota, and Rio Sordo. These are the geographical names of sites where Nebbiolo grapes have always been cultivated. The name of the single-vineyards, the total number of bottles produced, and the name of the owners of the vineyards are marked on the labels. Produttori del Barbaresco, which vinifies only Nebbiolo grapes, produce around 550 000 bottles per year. In a good vintage they are divided among Barbaresco (50%), single vineyard Barbarescos (30%) and Nebbiolo Langhe (20%).