Red dry
Aalto PS Ribera del Duero DO 2020 - tai puikus pasirinkimas vyno mėgėjams, ieškantiems aukštos kokybės, kompleksiško ir gilaus vyno. Šis ilgo, gaivaus ir išraiškingo poskonio vynas pasižymi puikiai integruotais taninais ir platumu burnoje, kurie atskleidžia daugybę sudėtingų niuansų, susiformavusių brandinimo metu ( 21 mėnesį naujose prancūziškose ąžuolo statinėse).
Vynas padarytas iš senų vynmedžių uogų, kurių amžius svyruoja nuo 60 iki 90 metų. Vynuogės, surinktos iš prestižinių La Horra ir La Aguilera plotų, suteikia vynui išskirtinių aromatų, kurių pagrindinės natos: juodos nokios uogos, susiliejančios su prieskonišku ąžuolo ir subtilaus minerališkumo fonu.
Vynas ne tik puikiai atspindi regiono unikalumą, bet ir pasižymi vaisiškumu bei elegancija, todėl yra idealiai tinkamas tiek vartojimui dabar, tiek ilgalaikiam brandinimui. Laikui bėgant, Aalto PS 2020 taps dar kompleksingesnis ir išraiškingesnis, suteikdamas tikrą malonumą vartotojams.
Tiekti 16°C, prie jautienos didkepsnių, ėrienos ir žvėrienos troškinių, kepsnių.
Lots of depth here, with ripe blackberries and some nicely baked black cherries, roasted herbs, incense, dark spices, mussels and a balsamic tinge. An admirably fine dollop of tannins on the palate, which are immaculate and juicy, as they thoroughly dunk into the black fruit, melting into a persistent finish that lasts for over a minute. Very impressive.
The heady and ripe 2020 PS follows the house style and the profile of the regular Aalto from the same vintage, with slightly higher ripeness, more creaminess and toastier oak. It's predictable and very good at it, with abundant, slightly dusty tannins and some chalkiness in the pungent, intense and oaky finish. It has 15% alcohol and mellow acidity.
The Aalto project was founded in February 1999, in the prestigious winemaking region of Ribera del Duero (Spain).
The foundational aim of Mariano Garcia and Javier Zaccagnini in AALTO was to make a wine that shows a different personality, of high quality and being a faithful reflection of distinct locations, blending them at the end of the aging process to obtain balance and complexity.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros