Born: Gold Junmai Daiginjo - is an elegant and sophisticated sake that reflects the craftsmanship and tradition of Japanese sake making.
Sake of the highest quality, produced in Fukui Prefecture, Japan. Made from Yamada Nishiki rice, which is carefully polished to a level of 50 %. After fermentation, the sake is aged at -10 °C for several months to preserve its freshness.
The name "Gold" is derived from the colour of the sake. The aromas are dominated by peach, lychee, pineapple, plum and sweet rice. It has a rich, slightly sweet, delicately fruity flavour.
It is recommended to serve it chilled to between 10 °C and 14 °C using tulip-shaped white wine glasses. This sake goes well with sushi rolls, prawn and crab dishes and more substantial fish dishes.
Pradžioje dirbęs valiutos keitimo versle miestelio įkūrėjas 1860 metais įkūrė Kato Kichibee Shoten sakės daryklą. Šiuo metu jau 12-ta šeimos karta Fukui prefektūroje gamina išskirtinės kokybės sakę. Born vardu pavadintos sakes Japonijos imperatorius naudodavo įvairioms tradicinėms ceremonijoms, festivaliams ir savo svečiams vaišinti. Tai prekės ženklas reprezentuojantis pačią Japoniją. Visos Born sakės iki išpilstymo itin ilgai brandinamos žemoje temperatūroje. Tai leidžia užtikrinti nepriekaištingą skonio tyrumą bei koncentraciją.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros