Vilnius

Klaipėda

IWA 5 Assemblage 5 sake

The actual product may vary from the images shown on the website.

IWA 5 Assemblage 5 sake

159,00

Description

IWA5 is an exclusive sake created by Richard Geoffroy, former winemaker of the famous Dom Pérignon champagne house. He has taken his expertise in Champagne production and applied it to create a sake with a unique expression.

This sake is made from Yamada Nishiki, Omachi and Gohyakumangoku rice, with varying degrees of polishing. Different yeasts, including wine yeast, were used in the development of IWA 5, and different production methods were used to give this sake its distinct wine character. The result is a deep, complex and elegant taste that will appeal to both wine and sake lovers.

Each Assemblage release is a new sensory journey. Assemblage 5: bright and refined aromas, plum, raspberry leaf, rose petals, pine, lemon peel. White pepper is the hallmark of IWA sake. Fresh and aromatic, complex and elegant, with subtle acidity on the palate. Long aftertaste.

Recommended serving at a temperature of 12 - 14 °C. Pair this sake with grilled chicken fillets with teriyaki sauce, duck with plum sauce, lobster with citrus sauce, prawns in tempura or with leek risotto.

About brand

Richardo Geoffroy siekis kurti pačius įspūdingiausius gėrimus pasaulyje atvedė jį į profesijos viršūnę. Gimęs Šampanės širdyje, jis tapo penktuoju „Dom Pérignon Champagne“ chef de cave ir 28 metus vadovavo legendiniams namams. Galiausiai tarė „Champagne is very complex, but sake beats it“ pradėjo naują eksperimentą, tikėdamas prisidėti prie prieš tūkstantį metų Japonijoje pradėtos sakės istorijos. Vis dėlto, tai nebuvo atsitiktinumas. Po pirmosios kelionės 1991 m. Richardo Geoffroy meilė Japonijos kultūrai ir žmonėms, tik pradėjo augti. IWA niekada negalėjo būti sukurta užsienyje. Jai buvo būtinos stiprios šaknys ir tradicija. Sakė gaminama naudojant archaiškiausią Kimoto metodą, kuris buvo ištobulintas dar 18 amžiuje. Medinėmis kartimis su mentelėmis trinant ryžius kartu su koji bei mielėmis išgaunama natūrali pieno rūgštis, kuri formuoja labai kompleksišką sakės skonį ir labai ilgą poskonį. Tai itin daug fizinio darbo reikalaujanti procedūra ir šiais laikais taikoma tik pačiose tradiciškiausiose sakės daryklose gaminant TOP linijos produktus.

You might also like