Vilnius

Klaipėda

Kuramoto Yamada Kai Junmai sake

The actual product may vary from the images shown on the website.

Kuramoto Yamada Kai Junmai sake

31,00

Description

KAI Junmai sake is a Japanese sake produced in Gifu Prefecture. The sake is made using Yamada Nishiki rice, which is carefully polished to a level of 66 % at the brewery.

This filtered sake has a subtle aroma of grapefruit and pineapple. The taste has a slight sweetness, but is mild and has a more subtle, lighter texture than the UNFILTERED version.

We recommend serving it chilled to between 10 °C and 12 °C. This sake paires well with soft cheeses, light salads with citrus fruits or citrus sauce, steamed plaice, grilled cod or tofu with miso sauce. Gently shake the bottle before serving to distribute the rice particles evenly in the bottle. 

About brand

Kuramoto Yamada sakės darykla įsikūrusi Yoatsu miestely, iš kurio kilęs Čijunė Sugihara, išdavęs iki 10 000 vizų Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos žydams ir taip išgelbėjęs jų šeimas nuo nacistinio rėžimo. Bravoras įkurtas 1986 metais ant itin švarios Kiso upės kranto. Žymiausia Kuramoto Yamada darykloje gaminama sakė neabejotinai yra Tamakashiwa. Įdomu, kad ryžiai kruopščiai poliruojami pačiame bravore. Tai itin reta praktika. Šiuo metu sakės gamybai vadovauja jau šeštoji sakės darytojų karta. Kiekvienais metais ryžiai šiek tiek skiriasi, tad ir sakės skonis niekada nesigauna lygiai toks pat – kasmet stengiamasi atskleisti geriausias turimų ryžių savybes. Tamakashiwa sakė – daugiametė sakės čempionatų nugalėtoja: Japonijos sakių čempionate pagrindinį prizą laimėjo 1999, 2004, 2005, 2009, 2011, 2013 ir 2017 metais.

Kuramoto Yamada

Kuramoto Yamada

Japan All brand products

You might also like