Rankų darbo figos šokolade iš Ispanijos. Mažytės Ekstremadūros regione užaugintos figos, užpildytos 40 % pieniško šokolado ir sūdytos karamelės įdaru ir padengtos plonu pieniško šokolado sluoksniu. Pakuotėje yra 3 vnt saldainių.
Mūsų parduotuvėse jos - tarp mėgstamiausių saldumynų jau daugelį metų.
Sudedamosios dalys: džiovintos figos (45%), pieniškas šokoladas (37%) (kakavos min.36%) (cukrus, kakavos sviestas, pieno milteliai, emulsiklis: sojos lecitinas, kvapiosios medžiagos), pasterizuota grietinėlė (pienas), gliukozės sirupas, koncentruotas sviestas (pienas), drėgmę išlaikanti medžiaga: sorbitolis, druska, konservantai: sorbo rūgštis, citrinų rūgštis, natūralus karamelės aromatas.
Sudėtyje yra pieno, sojos produktų. Gali būti riešutų pėdsakų. Sudėtyje nėra gliuteno.
Energinė vertė 100g: 1800 kJ / 430 kcal, riebalai 21 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 14 g, angliavandeniai 54 g, iš kurių cukrūs 50 g, skaidulos 4,4 g, baltymai 4,1 g, druska 0,65 g.
Laikyti vėsioje, sausoje vietoje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių, karščio.
Almoharin figos iš Estremadūros - saldėsis, tapęs pasaulio desertų ikona
Vos keli kilometrai nuo Portugalijos sienos, Estremadūros regione, kur karštis ir sausra kuria unikalų klimatą, auginamos išskirtinės ispaniškos baltosios figos – mažytės, intensyvaus skonio ir natūralaus saldumo. Būtent čia, Almoharín miestelyje, gimsta vienas geriausių desertų pasaulyje, pelnęs apdovanojimus net Niujorko prestižinėje maisto parodoje dvejus metus iš eilės.
Amatų meistrystė ir kruopštus atrinkimas
Kiekviena figa – rankomis atrinkta, tik gerai sunokusi ir mažo dydžio. Po atrankos jos švelniai nuplaunamos ir net 48 valandas džiovinamos po atvira Ispanijos saule, kad išliktų natūralus saldumas ir tekstūra. Toks procesas užtikrina unikalų skonių balansą – tarp natūralaus džiovinto vaisiaus sodrumo ir švelnios, vaisiškos tekstūros.
Įdaras ir šokolado magija
Kiekvienos figos viduje – gardus įdaras, kurio receptūra laikoma kruopščiai saugoma paslaptimi. Užbaigimui – plonas švelnaus šokolado sluoksnis, dengiantis figą, paversdamas ją tikra delikateso forma. Kiekvienas gabalėlis – atskirai supakuotas, lyg mažas šventinis stebuklas, paruoštas dalintis ar mėgautis vienumoje.
Skonis ir vartojimas
Šios figos – puikus pasirinkimas tiek prie kavos, tiek prie tauraus vyno ar sūrių, o taip pat – kaip išskirtinė dovana gurmanams. Jų sodrus, bet subtilus skonis, kur susilieja vaisiškumas, karamelė ir šokoladas, palieka užburiantį poskonį.