Vilnius

Klaipėda

  • Wine Enthusiast

    98 / 100

  • Wine Advocate

    96 / 100

Biondi Santi Tenuta Greppo Riserva Brunello di Montalcino DOCG 1995

The actual product may vary from the images shown on the website.

Red dry

Biondi Santi Tenuta Greppo Riserva Brunello di Montalcino DOCG 1995

870,00

Description

The 1995 Riserva was aged in Slavonian oak barrels for 3 years. It benefited from a long refinement in the bottle in the quiet and darkness of “La Storica”, the bottle library at Tenuta Greppo where all the historic vintages of Biondi-Santi Riserva are scrupulously kept.

Serving recommendations

Serve at 16-18 °C with game dishes, beef steaks, wild mushroom stews.

Rating

98 / 100

Wine Enthusiast

Just re-released, this supremely elegant complex red is a testament to Brunello's remarkable aging potential. It opens with aromas evoking sunbaked earth, underbrush, new leather and mature berry that mingle with whiffs of flint and tar. The silky palate is chock–full of flavor and finesse, boasting mature black cherry, raspberry compote, tobacco and black tea framed in polished tannins and still tangy acidity. Drink through 2035.

96 / 100

Wine Advocate

The 1995 Brunello di Montalcino Riserva opens to a dark garnet appearance and shows more visible concentration compared to the other library selection vintages presented at this tasting. The bouquet is broad and far reaching in character with dried blackberry and plum followed by savory tobacco and spice. This vintage is fleshy, rich and powerful. It offers balanced tertiary aromas, but they are not the protagonist, and that sense of impeccable balance serves as a measure of how well this wine has held up over time.

About brand

Retas atvejis, kai visos vyno kategorijos ištakos gali būti atsektos iki vieno žmogaus, bet „Brunello di Montalcino“ istorija prasidėjo būtent nuo Ferruccio Biondi-Santi, kuris XIX a. pabaigoje sukūrė pirmąjį šio stiliaus vyną. Jo darbas ir vizija tapo kertiniu akmeniu ne tik Toskanos, bet ir visos Italijos vyndarystėje. 1888 m., remdamasis „Barolo“ pavyzdžiu, Ferruccio pagamino pirmąjį Brunello – 100 % ‘Sangiovese Grosso’ vyną, tuo metu revoliuciniu laikytą sprendimą, kai visa Toskana dar derino kelias veisles viename vyne.

Šiandien vyninei vadovauja Jacopo Biondi-Santi, Ferruccio proproanūkis ir jau septintosios vyndarių kartos atstovas. Jis laikosi daugiau nei šimtmetį puoselėjamų tradicijų, gamindamas išskirtinai ilgai bręstančius, elegantiškus vynus. Biondi-Santi ūkis yra įsikūręs Montalčino kalvos viršūnėje, jiems priklauso apie 25 ha istorinių vynuogynų, o dauguma regiono ‘Sangiovese Grosso’ vynuogynų buvo užsodinti klonais iš šios vyninės plantacijų.

Vyno stilius

Biondi-Santi vynai garsėja ilgaamžiškumu, rafinuotumu ir nepaprasta struktūra. Jų elegantiškas, klasikinis stilius išlaikytas per daugiau nei 100 metų – tai vynas kolekcininkams ir brandos vertintojams.

  • Raudonasis vynas – gaminamas tik iš ‘Sangiovese Grosso’. Vynas koncentruotas, su ilga maceracija, pasižymi subtiliomis gėlių, raudonųjų uogų, tabako ir miško paklotės natomis. Taninai tvirti, tačiau nugludinti, rūgštis ryški – tai struktūra, skirta ilgai bręsti.
  • Riserva – dar ilgesnės fermentacijos ir brandinimo rezultatas. Brandinama didelėse ąžuolinėse statinėse, ši cuvée atskleidžia gylį, minerališkumą ir ilgaamžiškumą.

Prestižiniai vynuogynai

Biondi-Santi valdo vienus iš vertingiausių Montalčino vynuogynų, įsikūrusių aukščiausiose ir vėsiausiose apeliacijos vietose. Tarp jų:

  • Tenuta Greppo – istorinė vyninė ir pagrindinis ‘Sangiovese Grosso’ šaltinis.
  • Kiti vynuogynai aplink Montalčino miestelį, kuriuose auginamos tik Biondi-Santi atrinktos vynmedžių linijos.

Dėl aukštesnės altitudės ir vėsesnio klimato vynuogės sunoksta lėtai, o derlius paprastai renkamas anksčiau nei kitose ūkio vietose – taip išlaikomas natūralus rūgštingumas ir aromatinis grynumas.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Brunello di Montalcino fermentuojamas nerūdijančio plieno talpose, naudojant ilgą maceraciją, kad būtų išgauta maksimali struktūra ir spalva. Riserva versija fermentuojama ąžuolo statinėse, o visi vynai brandinami didelėse slavoniško ąžuolo statinėse.

Biondi-Santi vynai pasižymi išskirtiniu brandos potencialu – klasikiniai Brunello gali bręsti 20, 30 metų ar net ilgiau. Jie puikiai atsiskleidžia laikui bėgant, išlaikydami eleganciją, balansą ir aromatingumą . Ne veltui šie vynai laikomi „itališko vyno Rolls Royce“.

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Italy All brand products

You might also like