Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    96 / 100

  • Robert Parker

    94 / 100

Biondi Santi Tenuta Greppo Riserva Brunello di Montalcino DOCG 2007

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Biondi Santi Tenuta Greppo Riserva Brunello di Montalcino DOCG 2007

680,00

Aprašymas

Meditacinis vynas, kuriame atsiskleidžia vyno žavesys daug metų slypėjęs butelyje, vynas, kuriame  branda vis nepraranda jaunystės polėkio.3 metus brandintas slavoniško ąžuolo statinėse. Pradžioje vynas drovus, paslaptingo aromatinio sudėtingumo. Jis lėtai atsiveria ir vystosi, atskleisdamas didelį gylį ir daugybę aromatų. Vytusios rožės, brendžio vyšnios, citrinos žievelės, titnagas, saldus tabakas, džiovintos aromatinės žolelės.

Patiekimas

Patiekti 18 °C temperatūros prie žvėrienos patiekalų, jautienos didkepsnių.

Vertinimas

96 / 100

James Suckling

A wine with wonderful layers of fruit and silky tannins. Loads of chocolate, cedar and dried flowers on the nose and palate. Full-bodied and muscular. Long and intense. Grows on the palate. Extremely well done for this producer; one of the best wines from here in a long, long time. This needs years of bottle age: better in 2018.

94 / 100

Robert Parker

The estate’s flagship Brunello di Montalcino Riserva is terrific in 2007. Rose petals, red cherries, flowers and spices are all layered together. This isn’t a huge wine, but rather a Brunello of elegance, refinement and pure finesse. The 2007 is a total infant of a wine, but one that holds quite a bit of promise for the future. There is plenty of vintage 2007 radiance, but it would be a shame to open a bottle before its tenth birthday, and that is likely to be on the optimistic side. Anticipated maturity: 2017-2037.

Apie gamintoją

Itin retas atvejis, kai galima atsekti vyno kilmę iki vieno konkretaus žmogaus, nes „Brunello di Montalcino“ atsirado būtent Ferruccio Biondi-Santi’o dėka, o jį išgarsino Biondi-Santi’ų šeimą. Dabar jau septintoji vyndarių šeimos karta gamina vyną, garsėjantį savo elegancija ir nepaprastu ilgaamžiškumu. Montalčino centre įsikūrusi ir 25 ha vynuogynų turinti „Biondi Santi“ vyninė laikosi tradicinių, daugiau nei šimtmečio senumo vyndarystės būdų. 1888 m. Ferruccias Biondi-Santis, remdamasis „Barolo“ pavyzdžiu, sukūrė „Brunello di Montalcino“. Tai buvo revoliucija, nes likusioje Toskanos dalyje joks vynas nebuvo gaminamas iš vienos vynuogių veislės. Tobulo stiliaus ir elegancijos vynas seniai įsitvirtinęs kolekcininkų radaruose. Šiuo metu vyninei vadovauja Jacopas Biondi-Santis, Ferrucio proproanūkis. Dauguma „Brunello di Montalcino“ apeliacijos vynuogynų užsodinti būtent iš „Biondi-Santi“ paimtais ‘Sangiovese Grosso‘ vynuogių klonais. Derlius nurenkamas gana anksti. Vyndarystėje dominuoja ilga maceracija: „Brunello“ fermentuojamas plieno talpose, o Riserva – ąžuolo. Vėliau vynai brandinami didelėse ąžuolinėse statinėse. "Biondi-Santi – tai itališko vyno Rolls Royce!" – Gambero Rosso

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti