Raudonasis sausas
Tai naujasis Mauro Molino šeimos vyninės projektas. Norėdami išreikšti savo identitetą, Molino šeima pradėjo sodinti vynmedžius senelio gimtinėje, Pjemonto regione, Monferrato rajone. Vynmedžius įskiepijo ant vietinių itališkų “Radici- itališkai” šaknų -lietuviškai.
Šis, atskiro DOCG vynuogyno, vynas gaminamas fermentuojant vynuogių sultis nerūdijančio plieno statinėse. Maceracija trunka 10 dienų.
Ryškios rubino spalvos vynas kvepia juodosiomis vyšniomis, gervuogėmis, šilkmedžio uogomis,levandomis, prieskoninėmis žolelėmis. Burnoje uogiškas skonis persipina su nokiais taninais.
Patiekti 16 - 18°C temparatūros prie tradicinių itališkų patiekalų (pvz. makaronai su Bolognese padažu), kiaulienos ar paukštienos patiekalų su pomidorais. Taip pat, puskiečiai ir brandinti sūriai puikiai derės su vynu.
Vyninė „Mauro Molino“ įkurta 1953 m., netoli senojo Šv. Martyno vienuolyno Pjemonte, Italijoje. Jai priklauso 10 hektarų vynuogynų, iš kurių daugiau nei pusę užima Nebbiolo veislės vynmedžiai. Taip pat auginama apie 2,6 ha Barbera, maždaug po pusę hektaro Dolcetto ir Chardonnay vynuogių.
Didžiausias vyninės pasididžiavimas – Vigna Conca ir Vigna Gancia vynuogynai, kurių derlius skirtas aukštos kokybės Barolo gamybai.
Nuo 1978 metų vyninei vadovauja Mauro Molino – enologas, baigęs mokslus Albos institute. Nors vyninė nedidelė, jos vynai pelnė tarptautinį pripažinimą. Vyno kritikas Robertas Parkeris taip atsiliepė apie Mauro Molino Barolo:
„...skonio vaisinė bomba! Masyvūs, koncentruoti vynai, kuriuos galima brandinti ilgiau nei 20 metų.“
Šiuo metu vyninę valdo šeima, kuri deda didelį akcentą į tvarumą: integruotas vynuogynų ligų valdymas, minimalus sieros ir vario naudojimas, organinių trąšų naudojimas, natūrali žolių plokštuma tarp vynmedžių, taip pat minimalus SO₂ kiekis vynuose.