White dry
The 2017 Triolet is somewhat defined by the explosive complexity of aromatics that burst from the glass. Some leaner lime, grapefruit and freshly cut grass aromatics combine with passionfruit and green apple characters, giving this wine so much intrigue on the nose. There is also a savoury element of slate, seashells and beeswax. The palate shows brilliant intensity of flavour, but is held in check by a strict line of acidity. The palate follows on with flavours of lime, stone fruit, nashir pear and lees derived complexities adding a creaminess in the mouth. The phenolics are perhaps a little understated compared with previous vintages but are still present offering texture and grip on the particularly long finish.
Serve at 10-12 °C with fresh salad and soft goat cheese, seafood, butter-fried asparagus, oily fish dishes or soft cheeses.
„Mount Mary“ yra šeimai priklausantis vynuogynas, įsikūręs pačiame Yarra slėnio centre, pietrytinėje Australijos dalyje, Viktorijos valstijoje, netoli Melburno. 1971 m. įkurtas Johno ir Marli Middletonų, „Mount Mary“ tapo vienu iš pirmųjų vynuogynų, kurie prisidėjo prie Yarra slėnio atgimimo kaip prestižinio aukščiausios kokybės vyno gamybos regiono. tai viena žymiausių apeliacijos vyninių.
Yarra slėnyje vynuogynų sodinimo idėja atsirado dar 1850 m., kai šveicarų kolonistai, įkvėpti Prancūzijos vyno gamintojų, pastebėjo, kad šio regiono klimatas primena Bordo ir Burgundiją. Šie darbštūs imigrantai prisidėjo prie vyno kultūros plėtros, atverdami kelią vyno gamybos tradicijoms, kurios šiandien puoselėjamos „Mount Mary“.