Pakruojo dvaro spirito varyklos "Seno krieno" trauktinė.
Krienas, dar atpažįstamas kaip lietuviškoji wasabi versija, geriausiai atsiskleidžia žemėje brendęs kuo ilgesnį laiką. Svarbiausia – tiksliai žinoti, kada šaknį iškasti. Šioje trauktinėje naudojamos krienų šaknys iš žemės skoninių savybių sėmėsi ne trumpiau kaip vienerius metus. Vėliau jis tarkuojamas, tuomet brandinamas dar du mėnesius ir tik tada antpilai distiliuojami variniuose induose. Ši technologija užtikrina stipriai išreikštą krieno skonį ir aromatą, puikiai derantį su grilyje kepta mėsa ar rūkyta lašiša, o kokteiliui „Bloody Mary“ suteikia pikantiškumo.
Gėrimas buvo įvertintas sidabro medaliu „Berlin Craft Spirit 2020” parodoje. Taip pat pelnė ir bronzos medalį Amerikoje vykusiuose pasauliniuose apdovanojimuose „American Distilling Institute”.
Sudedamosios dalys: geriamasis vanduo, grūdinis rektifikuotas etilio alkoholis, krienų šaknys 0,6 %, krienų šaknų ir raudonųjų paprikų ekstraktai, natūrali garstyčių kvapioji medžiaga.
Laikymo sąlygos: nuo 10°C iki 25°C, laikymo metu gali atsirasti natūralių nuosėdų.
Pirmoji craft stipriųjų gėrimų darykla gimė vietoje, kur gėrimai pradėti gaminti dar XVIII amžiuje. Pakruojo dvare veikė ligoninė, vaistinė ir "apotiekoriaus" įkurta spirito varykla. Čia sukurtų receptūrų antpilai ir tinktūros buvo naudojami dvare, bei plačiai parduodami visame krašte. Būtent čia sugrąžinome ir naujam gyvenimui prikėlėme senovinius, varinius bei malkomis kūrenamus distiliavimo indus. O juos užkūrus - verčiame naują stipriųjų gėrimų gamybos puslapį Lietuvos istorijoje.