Baltasis sausas
Ieškantiems išskirtinio baltojo vyno, kuris sujungia Ribera del Duero regiono terroir unikalumą ir modernų vyno gamybos meistriškumą, „Aalto Blanco de Parcela Ribera del Duero DO 2023“ yra neprilygstamas pasirinkimas – šis vynas išsiskiria elegancija, kompleksiškumu ir gaivumu, todėl yra itin vertinamas tiek vyno mėgėjų, tiek žinovų.
Šis vynas pagamintas iš „Verdejo“ vynuogių, augančių viename atskirame Fuente de las Hontanillas vynuogyne, esančiame 900 metrų virš jūros lygio aukštyje, kur kalkakmenio dirvožemis ir vėsus mikroklimatas užtikrina vynuogių koncentraciją ir šviežumą.
Gamybos procesas yra itin kruopštus: vynuogės rankomis atrenkamos, švelniai spaudžiamos, o gauta misa fermentuojama su vietinėmis mielėmis kontroliuojamoje temperatūroje; vėliau vynas 12 mėnesių brandinamas su nuosėdomis 500 litrų prancūziško ąžuolo statinėse, kas suteikia vynui struktūros ir kompleksiškumo.
Aromate dominuoja šviežių citrusinių vaisių, baltų gėlių ir žalių obuolių natos, papildytos subtiliais ąžuolo, vanilės ir minerališkumo niuansais, atspindinčiais kalkakmenio dirvožemio įtaką.
Skonyje vynas yra platus, elegantiškas ir rafinuotas, harmoningai derindamas kompleksiškumą ir gaivumą; burnoje jaučiamas švelnus kreminis pojūtis, kurį papildo gaivi rūgštis ir ilgai išliekantis minerališkas poskonis.
Šis vynas turi potencialą brandintis dar 5–8 metus, laikui bėgant atskleisdamas dar sudėtingesnius sviesto, skrudintų riešutų ir medaus aromatus.
Tiekti 8-10 °C prie jūros gėrybių, baltos žuvies patiekalų, troškintos vištienos, baltos mėsos užkandžių.
AALTO gimė 1999 metais, kuomet Mariano García – itin gerbiamas vyndarys 30 metų kūręs garsiausius Ispanijos Vega Sicilia vynus ir Javier Zaccagnini – Ribera del Duero apeliacijos ilgametis direktorius, nusprendė pradėti labai ambicingą projektą: padarytį vyną kuris per 15-20 metų pasiektų geriausiųjų pasaulyje vynų kokybę.
Jiems tai pavyko ir ženkliai greičiau nei planuota. Šiuo metu jų AALTO bei retasis AALTO PS pripažįstami kaip vieni geriausių Ispanijos vynų. AALTO sėkmės paslaptis, itin kruopščiai atrinkti maži (iki 1ha) senų vynuogynų (40-80 m. amžiaus) ploteliai Ribera apeliacijoje 750-900m. virš jūros lygio ir žinoma meistriška vyndarystė. Vyninės stilius modernus.