Saldusis saldus
Recioto vynas daromas tik iš labai gerų metų derliaus.
Penkiasdešimtmečių vynmedžių uogos kruopščiai atrinktos ir vytintos. Fermentacija vykdyta su odelėmis. Vynas 2 metus laikytas 25hl ąžuolo talpose.
Intensyvios rubino spalvos vynas kvepia džiovintomis slyvomis, juodomis vyšniomis, moka, espreso kava, kepinių prieskoniais. Saldumas dera su gaivia rūgštele, puikaus balanso, ilgo vaisiško poskonio.
Likutinis cukraus kiekis - 86g/l.
Patiekti 12-14 ° C temperatūros prie šokoladinių ir karamelinių desertų, juodojo šokolado.
Azienda Agricola Brigaldara – tai šeimos valdomas vyno ūkis, įsikūręs šalia San Floriano kaimelio, Marano della Valpolicella slėnyje, viename žymiausių Italijos vyno regionų – Valpolicella Classico DOCG zonoje, į šiaurę nuo Veronos.
Įkurta 1979 m., ši šeimos valdoma vyno darykla jau daugiau kaip keturis dešimtmečius gamina pasaulinio lygio vynus, išsaugodama gilias Valpolicella Classico tradicijas ir puoselėdama tvarią žemdirbystę.
Brigaldara valdo apie 50 hektarų žemės, kur auginamos vietinės vynuogių veislės – Corvina, Corvinone, Rondinella ir kitos, naudojamos Amarone della Valpolicella DOCG, Valpolicella Superiore, Ripasso ir kitų prestižinių vynų gamybai. Be vynuogių, ūkyje taip pat auginami alyvmedžiai, iš kurių spaudžiamas aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus.
Dalį vynuogynų ūkis nuomuojasi, tačiau visus vynuogynus prižiūri profesionali Brigaldara komanda, siekiant užtikrinti maksimalų vynuogių derlingumą ir nepriekaištingą kokybę.
Dėl sąžiningos kainodaros, autentiškumo ir aukštos kokybės Brigaldara vyninė yra vertinama tiek vyno ekspertų, tiek restoranų, tiek vyno kolekcionierių visame pasaulyje. Ji nuolat patenka į geriausių Valpolicella vyninių sąrašus ir gauna aukštus įvertinimus iš James Suckling, Wine Spectator, Vinous, Falstaff ir kt.