Raudonųjų svogūnų čatnis.
Raudonieji svogūnai yra švelnesni ir saldesni už baltuosius pusbrolius. Svogūnų džemas lėtai verdamas su balzaminiu actu, trauktine ir Cartwright & Butler prieskonių mišiniu, kad gautųsi sodraus skonio čatnis.
Jis ypatingai dera su aštriu čederiu ar kreminiu ožkų sūriais. Į jautienos padažą įmaišius nedidelį kiekį čatnio - bus tikras atradimas.
Sudedamosios dalys: raudonieji svogūnai (48 %), cukrus, baltojo vyno actas (sudėtyje yra sulfitų), druska, vanduo.
Sudėtyje gali būti kviečių, kiaušinių, riešutų, garstyčių, pieno ar jų produktų.
Energinė vertė (100g): 832 kJ / 196 kcal, riebalai 0,1 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g, angliavandeniai 50,6 g, iš kurių cukrų 49,3 g, baltymai 0,7 g, skaidulos 0,8 g, druska 0,1 g.
Atidarius laikyti šaldytuve, suvartoti per 28 dienas.
1981 metais Jorkšyre įsikūrusi maža šeimos įmonė „Cartwright & Butler“ norėjo gaminti džemus, kurie būtų dar skanesni, nei pagaminti namuose. Idėja labai greitai vystėsi ir per gana trumpą laiką įmonė tapo lydere tarp išskirtinės kokybės produktų prabangiose pakuotėse gamintojų. Šiandien „C & B“ produkcijos galite rasti tokiose parduotuvėse, kaip „Harrods“, „John Lewis“, „Selfridges“, o nuo šiol – ir „Vyno klube“! Visą gamintojo asortimentą rasite čia: http://bit.ly/2aR68aV