Hand-selected and blended from the finest rich and sweet single malt whiskies sourced from various distilleries across Scotland (primarily from Islay).
Aroma: peat smoke evolving into citrus peel and honeycomb, with notes of golden barley.
Taste: charred oak and dry earth, buttery sweetness, toffee.
Finish: smoky, with subtle hints of ash, spices, and vanilla.
Įkurta 1948 metais, Douglas Laing yra lyderiaujanti viskio kompanija, besispecializuojanti riboto leidimo (dažnai vienos statinės tiražu) viskių prekyboje. Douglas Laing - viena žinomiausių, taip vadinamų "nepriklausomų viskio pilstymo kompanijų" - superkanti visų Škotijos daryklų žaliavą ir ją brandinanti savo sandėliuose - dažnai ir ne vieną dešimtmetį. Kadangi tai yra šeimos verslas, žiūrima į labai tolimą ateitį, nesiekiant greitos sėkmės, tenkinant tik Azijos rinkos poreikius. Douglas Laing į rinką per metus parduoda ne daugiau viskio, negu tais metais įsigyja statinių, pilnų šviežios viskio žaliavos. Taip užtikrinama, kad atsargų turima 20-30 metų į priekį. Douglas Laing asortimente nuolat galima rasti ir viskių, kurių amžius viršija 30-40 metų. Viskiai dažniausiai pateikiami kaip 'senais gerais laikais' - statinės stiprumo, nefiltruoti, taip maksimaliai išsaugant visą viskio skonį.