Red dry
Vynas elegantiškas ir subalansuotas, gaivios rūgšties ir šilkinių taninų kvepia avietėmis, mėlynėmis, gervuogėmis. Juntamas subtliai išreikštas balzamikas, gvazdikėliai.Vynas itin ilgo uogiško poskonio.
Vynas gaminamas iš atskiro vynuogyno - Torre de Oña, esančio Rioja Alavesa. Itin senas vynuogynas, kuriame vynmedžių amžius yra virš 60m. Vynuogynas yra 630 m vjl, kuriame atklystantis vėjas padeda užtikrinti balansą vynuogių sirpimo metu. Pašalinus kotelius ir sutraiškius uogas, vynas buvo laikomas žemoje temperatūroje (10⁰C ) su odelėmis siekiant išgauti intensyvią spalvą bei aromatus. Po fermentacijos vynas laikytas prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse 98 dienas, kiekvieną šio laikotarpio savaitę atliekant 'batonnage' - vyno mielių maišymą. Po to vynas brandintas amerikietiško (80%) ir prancūziško (20%) ąžuolo statinėse 24 mėnesius, dar 6 mėnesius galutinis mišinys praleido nerūdijančio plieno talpose.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie žvėrienos kepsnių, vytinto Iberico kiaulienos kumpio, brandžių sūrių.
Bodegas La Rioja Alta is undoubtedly a representative of old Rioja, exceptionally valuing and cultivating the region's traditional winemaking methods. Their “Gran Reserva” wine is aged for no less than six years in barrel and a further two years in bottle before reaching the consumer, embodying patience and mastery. The high-altitude vineyards of La Rioja Alta, with their unique conditions, lend a subtlety to the wines, sometimes even reminiscent of Burgundy’s ‘Pinot Noir’. While the La Rioja Alta group also includes wineries in Galicia (Rias Baixas) and Ribera del Duero (Burgos), it is their traditional Rioja style that remains their hallmark.
Wine Style
La Rioja Alta wines are characterized by elegance, complexity, and longevity. They reflect the harmony between Rioja terroir and traditional winemaking.
Prestigious Vineyards
La Rioja Alta manages high-altitude vineyards in the Rioja Alta region:
These unique vineyard characteristics and meticulous work in the vineyard are the foundation for the distinctive character of La Rioja Alta wines.
Aging and Drinking Window
La Rioja Alta wines are crafted for slow enjoyment. The long aging process in oak barrels and bottles imparts exceptional complexity and harmony. While these wines can be enjoyed in their youth, their true potential unfolds after many years of bottle aging. They are wines valued for their longevity and ability to improve over time.