Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    97 / 100

Gaja Darmagi Langhe DOP 2021

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Gaja Darmagi Langhe DOP 2021

476,00

Aprašymas

Vynas kupinas grakštumo ie elegancijos. 'Cabernet Sauvignon' charakterio grynumas yra fantastiškas: juodųjų serbentų, paprikos, saldymedžio, našlaičių, juodųjų slyvų, muskato riešuto, grafito, kedro aromatų. Vynas tankus, švelnių taninų, ilgaamžis.

Vynas daromas iš atskito Darmagi vynuogyno, kurį pasodino Giovanni Gaja, Angelo Gaja tėvas ir juo pavadino vyną. Darmagi pjemontietišku dialektu reiškia "Kaip gaila". Giovanni šiuo vynu įprasmino ir parodė kitų vynuogių veislių, nei Nebbiolo, galią ir potencialą Pjemonto žemėje. Vynuogynas auga 280mvjl, jo ekspozicija - pietūs.

Vyno fermentacija, maceracija ir 24 mėn.brandinimas vykdytas ąžuolo statinėse. Vynas nefiltruotas.

Likutinis cukraus kiekis vyne: 1,51 g/l.

Rūgšties kiekis: 5,65 g/l.

Sulfitų kiekis: 84 mg/l.

Patiekimas

Tiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos didkepsnių, mėsos troškinių su grybais, ant griliaus keptų žvėrienos dešrelių, ilgo brandinimo sūrių.

Vertinimas

97 / 100

James Suckling

"The purity of character of the Cabernet Sauvignon is fantastic, with blackcurrant, iodine, gunpowder and some violet. It's medium-bodied with fresh, ultra-fine tannins that melt into the wine. So much grace and beauty."

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.

Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.

Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.

Jums galėtų patikti