Red dry
Šis vynas daromas vynuogių augančių Beaune valdoje, Burgundijoje, pačiame aukščiausios kokybės prancūziškų vynų lopšyje. Jis gaminamas vien tik iš ‘Pinot Noir‘ vynuogių, kurios renkamos ir rūšiuojamos rankomis. Vynas fermentuojamas 20 dienų maceruojant medinėse atvirose talpyklose kontroliuojamoje temperatūroje. Pasibaigus malokalktinei fermentacijai, vynas 20 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse.
Vyne atsiskleidžia aštrių pipirų kvapas, jį praturtina elegantišku juodųjų vyšnių, vanilės ir juodojo šokolado akcentai. Burnoje dominuoja svarus juodųjų vyšnių skonis, lydimas tankių prinokusių taninų bei ilgai išliekančio poskonio.
Tiekti 10-12 °C prie jautienos kepsnio, žvėrienos troškinio arba elnienos su traųkiomis daržovėmis.
Jacques Prieur Winery was founded in 1898 in Meursault of the Côte de Beaune subregion of the Burgundy region. It is a winery of the highest reputation, with as many as 9 wines from the Burgundy grand cru vineyards. In addition, Domaine Jacques Prieur is the only winery in all of Burgundy that has its own vineyards in all five legendary appeals: Chambertin, Musigny, Clos de Vougeot, Corton Charlemagne and Montrachet. By the way, this winery is next to the Domaine de la Romanée Conti. The winery is currently run by Martin Prieur and Edward Labruyère. The farm winemaker is talented and recognized by Nadine Gublin, named Winemaker of the Year in 1997 by Revue du Vin de France. The old vineyards are responsibly maintained to ensure an impeccable harvest. Berries are harvested separately on each plot, so it is possible to produce characteristic wines. Jacques Prieur wines are seen as an example of modern Burgundy.