Pirmą kartą King of Scots viskis buvo sukurtas 1886 metais. Praėjus daugiau nei šimtmečiui, tik nedidelis šeimos ratas tiksliai žino, kokie viskiai įeina į maišymo receptą. Brandintas apie 3 metus ąžuolo statinėse.
Aromatas: jaučiami irisų, prieskonių, citrusų saldymedžio natos.
Skonis: saldus, prinokusių vaisių, vanilės natos.
Poskonis: saldus, prieskoniškas, pikantiškas poskonis.
Įkurta 1948 metais, Douglas Laing yra lyderiaujanti viskio kompanija, besispecializuojanti riboto leidimo (dažnai vienos statinės tiražu) viskių prekyboje. Douglas Laing - viena žinomiausių, taip vadinamų "nepriklausomų viskio pilstymo kompanijų" - superkanti visų Škotijos daryklų žaliavą ir ją brandinanti savo sandėliuose - dažnai ir ne vieną dešimtmetį. Kadangi tai yra šeimos verslas, žiūrima į labai tolimą ateitį, nesiekiant greitos sėkmės, tenkinant tik Azijos rinkos poreikius. Douglas Laing į rinką per metus parduoda ne daugiau viskio, negu tais metais įsigyja statinių, pilnų šviežios viskio žaliavos. Taip užtikrinama, kad atsargų turima 20-30 metų į priekį. Douglas Laing asortimente nuolat galima rasti ir viskių, kurių amžius viršija 30-40 metų. Viskiai dažniausiai pateikiami kaip 'senais gerais laikais' - statinės stiprumo, nefiltruoti, taip maksimaliai išsaugant visą viskio skonį.